Vége találgatásnak! Hivatalos, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződik

    Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrari Forma 1-es csapatánál versenyez.

Lewis Hamilton sokkolta az F1-es világot azzal, hogy a Ferrarihoz igazol a 2025-ös szezonra

    “Csodálatos tizenegy év ez a csapattal, büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része, a hely, ahol felnőttem, így arról határozni, hogy elhagyom, a legnehezebb döntések közé tartozik, amelyeket valaha meg kellett hoznom. Ugyanakkor ez a megfelelő idő, hogy megtegyem ezt a lépést és izgatottan várom az új kihívásokat” – idézte a  Mercedes honlapja csütörtökön a hétszeres világbajnok brit pilótát, aki megígérte: mindent megtesz, hogy utolsó közös évükben igazán emlékezetes teljesítményt nyújtson.


    A Ferrari ugyancsak csütörtökön számolt be weboldalán egymondatos közleményében, hogy Hamiltont 2025-től többéves szerződés köti az istállóhoz.


Néhány napja jelentették be, hogy a Peroni Nastro Azzurro 0.0% a Scuderia Ferrari új Forma-1-es partnere. Az egyik szponzorációs reklámképen a piros kisautón 44 azaz Lewis Hamilton rajtszáma látható.
(Valójában ez Maurice Trintignant 1955-ös Ferrarija ami ténylegesen 44-es számmal futott.)


    A Mercedes tavaly augusztusban hosszabbította meg a 39 éves Hamilton és a másik pilóta, a szintén brit George Russell szerződését 2025-ig.