A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team és Lewis Hamilton útjai elválnak

Formel 1 - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, Großer Preis von Großbritannien 2023. Lewis Hamilton Formula One - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, 2023 British GP. Lewis Hamilton

A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team és Lewis Hamilton útjai a 2024-es szezon végén elválnak. Lewis a tavaly augusztusban meghirdetett szerződésében aktivált egy felszabadulási opciót, így ez a szezon lesz az utolsó vezetése az Ezüst Nyilnál. A hír véget vet a jelenleg 17 éves kapcsolatnak az F1-ben a Mercedes-Benzzel, valamint a 11 éves együttműködésnek az üzemi csapattal.

Toto Wolff, a csapat vezetője és vezérigazgatója így nyilatkozott: „A csapat-pilóta párosítást tekintve a Lewis-szal való kapcsolatunk a sportág legsikeresebbé vált, és erre büszkén tekinthetünk vissza; Lewis mindig is fontos része lesz a Mercedes motorsport történetének. Tudtuk azonban, hogy partnerségünk valamikor természetes véget ér, és ez a nap most jött el. Elfogadjuk Lewis azon döntését, hogy új kihívást keresünk, és a jövőre vonatkozó lehetőségeinket izgalmasan szemlélhetjük. De egyelőre még egy szezon van hátra, és arra koncentrálunk, hogy versenyezzünk, hogy egy erős 2024-et biztosítsunk.”

Lewis Hamilton hozzátette: „Elképesztő 11 évet töltöttem el ezzel a csapattal, és nagyon büszke vagyok arra, amit együtt értünk el. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része. Ez egy olyan hely, ahol felnőttem, így a távozás melletti döntés volt az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznom. De itt az idő, hogy megtegyem ezt a lépést, és izgatott vagyok, hogy új kihívás elé nézek. Örökké hálás leszek a Mercedes családom hihetetlen támogatásáért, különösen Toto barátságáért és vezetői szerepéért, és szeretnék együtt a csúcson végezni. 100%-ban elkötelezett vagyok amellett, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam ebben a szezonban, és hogy az utolsó évem az Ezüstnyilakkal emlékezetes legyen.”

Mercedes media


Néhány napja jelentették be, hogy a Peroni Nastro Azzurro 0.0% a Scuderia Ferrari új Forma-1-es partnere. Az egyik szponzorációs reklámképen a piros kisautón 44 azaz Lewis Hamilton rajtszáma látható.
(Valójában ez Maurice Trintignant 1955-ös Ferrarija ami ténylegesen 44-es számmal futott.)

Maranello 2024. február 1
A Scuderia Ferrari örömmel jelenti be, hogy Lewis Hamilton 2025-ben több évre szóló szerződéssel csatlakozik a csapathoz.

Ferrari media

Vége találgatásnak! Hivatalos, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződik