Az első LEGO® Technic™ Lamborghini szett 2020 nyarán válik világszerte elérhetővé

A LEGO Csoport bejelentette az olasz szuper sportautókat gyártó Automobili Lamborghini és a LEGO® Technic™ együttműködését. Utóbbi olyan építési rendszer, ami lehetővé teszi a nagyobb gyerekek és a felnőttek számára a még összetettebb modellek megalkotását.

Az új 1:8 méretarányú szett 2020 nyarától lesz elérhető a LEGO Technic Ultimate sorozat harmadik modelljeként, olyan, népszerű elődök után, mint a 2016-os Porsche 911 GT3 RS és a 2018-ban megjelent Bugatti Chiron. Az elmúlt 50 évben az Automobili Lamborghini gyönyörű tervezésű, ikonikus szuper sportautókat gyártott. Ennek az új együttműködésnek a keretében a Lamborghini és a LEGO Technic egyesíti erőit, és valami olyat hoznak létre közösen, ami képviseli azt a mérnöki kiválóságot és kifinomult dizájnt, amiről mindkét vállalat híressé vált. A sebességváltók, a differenciálművek és a sebességváltó rendszerek megépítésének lehetőségével a LEGO Technic egy magas színvonalú építési élményt kínál, amit sok rajongó kihívásokkal telinek talál, mégis úgy érzik, megéri belevágni. A LEGO Technic által bárki megtanulhatja, hogyan „Építsd meg az igazit!”

„Az Ultimate sorozat korábbi modelljeinek, a Porschénak és a Buggattinak a sikerét követően kulcsfontosságú volt számunkra, hogy ismét egy olyan új partnert találjunk, akinek ikonikus járművét összetéveszthetetlen dizájn és innovatív technológia jellemzi” – mondta Niels Henrik Horsted, a LEGO Technic marketingigazgatója, aki szerint tökéles választás egy olyan vállalattal együttműködni, mint az Automobili Lamborghini.

„A LEGO Csoport generációkat nyűgöz le a szépségesen egyszerű vagy akár rendkívül összetett szerkezeteivel. A digitális korban, ahol a szórakozás gyakran egy képernyőn keresztül történik, a LEGO Csoporttal való együttműködésünk lehetővé teszi a lelkes építőknek, hogy a valóságban újra alkossanak egy szuper Lamborghini sportautót, annak minden részletével, egy olyan egyedülálló modell formájában, amely pont olyan, mint az eredeti autó” – tette hozzá Katia Bassi, az Automobili Lamborghini marketing és kommunikációs igazgatója.

A LEGO Technic Lamborghini modell 2020. június 1-jén jelenik meg a LEGO márkaboltokban és a LEGO webshopjában, míg szélesebb körben 2020 augusztusától lehet majd beszerezni. További részletek a LEGO Technic Lamborghini készletről a későbbiekben derülnek majd ki.