Bemutatkozott a Lexus LC 500 Convertible

A Los Angeles-i Autószalon előestéjén, november 19-én mutatta be vadonatúj luxuskabrióját a Lexus. Az autó egy különleges példányát jótékony célú árverésen értékesítik.

A nagyközönség által november 22-től látogatható Los Angeles-i Autószalon első sajtónapján leplezte fennállásának első vászontetős kabrióját a Lexus. Az LC 500 Convertible annak az azonos nevű tanulmányautónak a szériaváltozata, amely szintén Észak-Amerikában, a Detroit-i Autószalonon lépett színre idén januárban.

A Lexus mérnökei ügyeltek arra, hogy megőrizzék a kupénál megszokott vezethetőséget és vázszilárdságot. Ennek érdekében kiegészítő merevítések beépítésével, illetve bizonyos, a kupénál is alkalmazott strukturális elemek – például a hátsó futómű-kitámasztás – áthelyezésével fokozták a karosszéria merevségét. Az első felfüggesztésnél csökkentették a rugózatlan tömeget, hátul öntött alumínium merevítő idomot alkalmaztak; a rugózást nagyteljesítményű lengéscsillapító javítja. A tetőszerkezet passzív biztonsági funkcióját a szükség esetén automatikusan kiemelkedő bukókeret helyettesíti.

A tervezők annak ellenére megőrizték az eredeti koncepciójármű kecses vonalvezetését, hogy az nem rendelkezett mozgatható tetőszerkezettel. A sorozatgyártású modell négyrétegű vászonteteje igazi esztétikai és mechanikai mestermunka, amely összecsukva jóval kevesebb helyet foglal, mint a korábbi Lexus kabriók (a 2002 és 2010 között gyártott SC vagy a 2010-től 2015-ig forgalmazott IS C). A mozgató és merevítő szerkezet láthatatlan a gyűrődésmentes, optimális hangszigetelést nyújtó szövetanyag alatt.

A tető 50 km/h menetsebességig mozgatható. Nyitása 15, zárása 16 másodpercet vesz igénybe; a folyamat a központi kijelzőn megjelenő animáción követhető nyomon. Az optimális aerodinamikai teljesítményt szolgálja a far finom átalakítása. A középső féklámpa a csomagtérfedél valamelyest megemelt peremére költözött, a hátsó légterelő pedig szélesebb lett.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!