Bemutatkozott a Lexus LC 500 Convertible

A Lexus LC 500 Convertible igazi négy évszakos kabrió, amelyben hűvös időben is élvezhetjük a nyitott tetős autózást. Ennek kulcsa a légörvények, illetve a beltéri hőmérséklet kifinomult szabályozása. Utóbbiról a Lexus Climate Concierge néven ismert, összehangolt klímavezérlő rendszere gondoskodik, amelyet olyan funkciókkal egészítettek ki a tervezők, mint a nyaktájra, illetve a (fűthető) kormányt markoló kézre irányítható légbefúvás.

Ami a menetszelet illeti, azt elsődlegesen a speciálisan módosított övvonal, illetve a hátsó rész már említett kialakítása tartja távol az utastértől. A szélcsendről átlátszó plexi vagy külön rendelhető szélfogó háló gondoskodik, a zajkomfortot aktív zajcsillapítás fokozza. Az így megteremtett csendben még jobban érvényesül az LC500-ból ismerős ötliteres, 477 lóerős V8-as szívómotor vérpezsdítő hangja. A mérnökök az egykori LFA szupersportautóhoz kifejlesztett akusztikai rendszert alkalmazva, elektronikus erősítés nélkül továbbítják a szívászajokat az utastérbe; a kipufogóhangot automatikusan szabályozott szelep optimalizálja.

Maga a tető fekete vagy bézs árnyalatban rendelhető, a belső tér attól függően lehet fekete, piros vagy barna, hogy a tízféle karosszériaszín közül melyiket választjuk. A világpremieren látható LC 500 Convertible egy mindössze százdarabos limitált kiadás, az Inspiration Series színvilágában pompázik; a karosszéria és a vászontető egyedi kék árnyalatához fehér bőrkárpitozás társul. Az Inspiration Series egyik különlegesen felszerelt példányát jótékony célra ajánlotta fel a Lexus; a teljességgel egyedi autót 2020. január 17-én bocsátják áruba a Barrett-Jackson aukciós ház arizonai árverésén.

A Lexus LC500 Convertible globális értékesítése 2020 nyarán veszi kezdetét. Az esetleges hibrid verzió bevezetéséről egyelőre nincsenek információk.

Lexus LC500 Convertible műszaki adatok (zárójelben a kupétól mért eltérések)

Méretek (mm)  
Hosszúság 4760 (-10 mm)
Szélesség 1920
Magasság 1350 (+5 mm)
Tengelytáv 2870
Hajtáslánc  
Motor lökettérfogat (cm3) 4969
Max. teljesítmény (LE @ ford.) 477 @ 7100/perc
Max. forgatónyomaték (Nm @ ford.) 540 Nm @ 4800/perc
Sebességváltó 10 fokozatú automata
Menetkész tömeg (kg) 2001 kg (+66 kg)

Fotók és videó: Lexus

Megérkezett a Lexus LC 500 Convertible