Állítólag vágyat ébreszt és letaglóz az új MINI John Cooper Works GP

Az új MINI John Cooper Works GP a zárt versenypályák esszenciájának modernkori brit értelmezéseként ölt testet, a MINI legendás motorsport-sikereiből merítve az ihletet. A mindössze 3  000 példányban készülő élsportoló a maximális teljesítmény és a fizika törvényeivel dacoló menetdinamika vérpezsdítő egységét váltja valóra, amely már első ránézésre is azonnal egyértelművé válik: a karosszériát és az utasteret minden korábbinál extrémebb GP stílusjegyek uralják, hűen követve a 2006-ban és 2013-ban bemutatott, ugyancsak limitált szériában kínált MINI John Cooper Works GP modellek által kijelölt ösvényt.

Csúcsteljesítmény, amely csillapíthatatlan vágyat ébreszt

A széles nyomtávokkal és nagyméretű első koptatóval megrajzolt, laposra húzott frontrész, a kiszélesedő kerékjárati ívek és a még elölről is jól látható, sportos légterelő szárny egysége verhetetlen menetdinamikai adottságokat sejtet. A MINI olyan klasszikus stílusjegyei, mint az ellipszis-alakú első fényszóró-pár és a hatszögletű hűtőrács, eközben már első ránézésre is azonnal felismerhetővé teszik a brit prémiumgyártó büszkeségét. Az élsportoló atletikus kisugárzását a MINI John Cooper Works GP modellek által fémjelzett stílusjegyek, így a motorháztető légbeömlője és a GP emblémával ellátott, méhsejt-mintázatú hűtőrács erősíti tovább.

Oldalnézetből az új MINI John Cooper Works GP a valaha készült legsportosabb MINI jármű-sziluettjét fedi fel. A keskeny ablaksáv és az emelkedő övvonal kölcsönhatása olyan dinamikus ék alakot formál, amely már álló helyzetben is egy sebesen száguldó sportautó benyomását kelti. A nagyméretű karosszéria-felületek harmonikus egysége erőteljes kiállást sugall, a markáns első koptató és a légterelő hátsó szárny pedig nem csupán a jármű körüli légáramlatot optimalizálja, de oldalnézetből versenyautósan sportos megjelenést is garantál. A karosszéria Racing Grey metál árnyalatban pompázik, amely erőteljes mélységgel kecsegtet és a lágy szürke, illetve az élénk kék ibolya varázslatos fényjátékát ígéri. Mindehhez Melting Silver árnyalatú tető és külső visszapillantó-házak társulnak. A 3 000 példányban napvilágot látó limitált széria tagjai magasfényű feketében kínálják a brit prémiumgyártó ügyfeleinek a MINI olyan jellegzetes, krómozott stílusjegyeit, mint a márkaemblémák, a kilincsek, a tanksapka, az oldalsó irányjelző-panel és a fényszóró-karimák.

Versenyautós vezetési élmény színes fűszerrel és szénszálból készült elemekkel

A formák és árnyalatok szándékos MINImalizálásával a tervezőmérnökök a technológia innovációira helyezik a hangsúlyt, amelyet magasfényű Chili Red és matt Rosso metál színű dekorbetétek fűszereznek meg. A szénszál alkalmazásával még tovább erősödik az új MINI John Cooper Works GP teljesítmény / saját tömeg aránya, az első és a hátsó tengely nagymértékben optimalizált terhelés-eloszlása pedig a MINI által fémjelzett, gokartosan agilis vezethetőséget ígéri. Oldalnézetből a legsportosabb elem a kerékjárati ívek extrém kiszélesítése, amely mind a négy kerék körül kézzel formált, újrahasznosított szénszálból készült. A dizájnerek a szénszál mintázatát most először láthatóan hagyták, az első kerékív-szélesítésekben pedig a limitált széria adott sorszáma is olvasható. A 18” méretű, kéttónusú, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák kecses küllő-dizájn mentén értelmezik újra a MINI John Cooper Works GP modellek alatt guruló felnik jellegzetes, négyküllős kialakítását. Az élsportoló a MINI által valaha gyártott legkönnyebb 18” méretű keréktárcsákat viseli, amelyek így nagymértékben hozzájárulnak a modell súlycsökkentéséhez.

Az új MINI John Cooper Works GP hátsó kialakításában a vágyat ébresztő frontrész és a versenyautósan sportos oldalnézet egyesül. Az extrém méretű légterelő szárny itt nem csupán a letaglózó menetteljesítmény kinyilatkozása, hiszen kialakításával tökéletesen illeszkedik a jármű körüli légörvénybe és nagymértékben segít optimalizálni a leszorítóerőt. Ugyanez igaz a diffúzorra is, amely legendás stílusban, középen fogja közre a sport kipufogórendszer dupla végződését. A rozsdamentes acélból készült kipufogóvégeket a lehető legnagyobb átmérővel álmodták meg a tervezők.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!