Állítólag vágyat ébreszt és letaglóz az új MINI John Cooper Works GP

MINImalizált utastér, csak a lényegre összpontosítva

Az új MINI John Cooper Works GP utasterét a letisztult sportosság jegyében, erőteljes színekkel rajzolták meg a dizájnerek. A sötét szín- és anyaghasználat kiválóan sportos alapot kínál, amelyet a központi részeken prémium minőségű, színes részletek hangsúlyoznak ki. A vezető látómezejében vadonatúj, teljes mértékben digitális műszerfal jeleníti meg az adott vezetési szituációban leginkább releváns információkat.

Háromdimenziós nyomtatás a részletekben

A magával ragadó utastéri élményről a legkorszerűbb eljárással készített, háromdimenziós részletek gondoskodnak. A vezetőülésben ülve a leglátványosabb ilyen elemek az alumíniumból készült, kormány mögötti váltófülek, amelyek a karosszéria hatszög-mintázatú stílusjegyeit idézik és mint ilyen, formai kialakításukkal vérpezsdítő újdonságként érkeznek meg a MINI utasterébe. Újdonság továbbá a háromdimenziós nyomtatással készült kormánybetét és a műszerfal jobb oldalának egyedi dekorbetétje is, amely az adott modell sorszámát viseli. Hatszögletű kialakításával ez utóbbi elem kiválóan passzol a kormány mögötti váltófülek formájához, miközben a háromdimenziós nyomtatás sorozatgyártásban rejlő lehetőségeit hirdeti. A forradalmi technológiához hasonló, innovatív gyártási eljárások azon túl, hogy merőben új szintre emelik az autógyártásban elérhető személyre szabhatóság fogalmát, olyan új formák előállítását teszik lehetővé, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak.

MINImalizált hátsó rész

A lehető legalacsonyabb saját tömeg elérése érdekében a tervezők az új MINI John Cooper Works GP modell utasteréből kiemelték a hátsó üléssort, ahogyan azt az élsportoló elődmodelljei esetében is tették. Az üléssor hűlt helyén minden a vezetés élményére koncentrál, a nagyméretű panel közepét ugyanis csak egy „GP” embléma díszíti, az első ülések mögött pedig egy vörösre fényezett, masszív bukócső garantálja a lélegzetelállító motorsport-élményt.