Közvélemény-kutatást végez a BKK a Budapest környéki utazási szokásokról

outlin_logo

A fővárosiak közlekedési szokásairól tartanak közvélemény-kutatást az Európai Uniós támogatással elkészült Egységes Forgalmi Modell frissítéséhez, amely a Budapesti Közlekedési Központ tervezett és megvalósuló fejlesztéseinek szakmai megalapozottságát biztosítja. A BKK kéri a felkeresetteket, hogy segítsék a kérdezőbiztosokat az anonim felmérés elvégzésében, ami a közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos döntésekhez megfelelő szakmai hátteret biztosít.

A BKK megbízásából zajló közvélemény-kutatás a fővárosi és agglomerációs háztartások közlekedési szokásairól gyűjt ismereteket. Az önkéntes és anonim módon zajló felmérés során az igénybe vett közlekedési módokról és az utazási távolságokról kérdeznek a közvélemény-kutatók. A vizsgálat a 2015-ben uniós támogatással elkészült Egységes Forgalmi Modell frissítéséhez szükséges. Ez az integrált közlekedési modell biztosítja a szakmai megalapozottságot a tervezett és megvalósuló közlekedési fejlesztésekhez. Az Egységes Forgalmi Modellről bővebb információt a BKK honlapján találnak.

A felmérést a BKK megbízásából a TRENECON Kft. – FŐMTERV Zrt. konzorcium alvállalkozója, a H-Building Hungary Kft. végzi ettől a héttől december közepéig. Az ez idő alatt összegyűlt információt anonim módon kezelik és statisztikai módszerekkel használják fel, azaz a válaszadók személye a kutatás során nem lesz beazonosítható. A BKK kéri a felkeresetteket, hogy fogadják bizalommal a közvélemény-kutató munkatársakat.