Az idei Davis Kupa döntőnek a Lexus lesz a mobilitási partnere

A Lexus lesz a világ legnagyobb nemzetközi tenisztornája, a Davis Kupa 2019-es madridi döntőjének hivatalos járműbeszállítója és partnere. A sporteseményt a madridi La Caja Mágicában rendezik meg november 18-24. között. A Madridi Davis Kupa Döntő a világ egyik legfontosabb sporteseménye, így Madrid egy hétre a teniszvilág fővárosává válik.

A sportesemény hivatalos járműbeszállítójaként szereplő Lexus már jó ideje elkötelezetten dolgozik azon, hogy autómárkából életstílus-márkává váljék. A mostani együttműködés lehetőséget nyújt a Lexus új, innovatív crossovere az UX 250h hibrid prezentálására; az autó egyébként a következő napokban mutatkozik be Spanyolországban.

 „A Davis Kupa az egyik legrégebbi rendezvény a tenisz világában, története 100 évre nyúlik vissza. 2019-ben ez a tradíció megújul, és a rendezvény ezzel a megújult formátummal működik majd tovább. Éppen ez a két érték, a tradíció és az innováció az, ami a Lexus karakterét is jellemzi: a Takumi japán kézművesség és az Omotenashi japán vendéglátási kultúra egy jövőbe mutatóan modern,  innovatív hibrid technológiával kapcsolódik össze a Lexusban.”– magyarázza az együttműködés hátterét Leo Carluccio, a Lexus spanyolországi divíziójának igazgatója.

Nagyon fontos, hogy a Lexus és a Madridi Davis Kupa Döntő olyan értékekben is közös nevezőt képviselnek, mint a kiválóság, a munka-etika kultúra vagy éppen a csapatmunka. A világszinten elismert presztízsmárka, a Lexus régóta mércét jelent az autóiparban. Tisztelik úttörő szelleméért, tökéletességre való törekvésért, termékeinek kiváló minőségéért, élvonalbeli öntöltő hibrid technológiájáért, és merész, határokat feszegető L-finesse formanyelvéért. Ezek mind olyan lényeges tényezők, amelyek a Lexust világszinten is különleges és izgalmas márkaként pozícionálják. A rendezvény ideje alatt a Lexus egy 100 autóból álló flottát bocsát a tornán résztvevő csapattagok, valamint a tisztségviselők és a VIP vendégek rendelkezésére, hisz naponta 500 ember ingázik majd a városközpont és a rendezvény helyszínéül szolgáló Caja Mágica között. A Lexusok olyan mobilitási eszközök, amelyek tökéletesen illeszkednek a madridi városvezetés és a regionális vezetés által fejlesztett mobilitási irányelvekhez, hiszen az összes Lexus modell öntöltő hibrid elektromos technológiájú, és ezekre a járművekre nem vonatkozik környezetvédelmi korlátozás Madrid belvárosában. A Lexus jelenlegi kínálata Európában 10 öntöltő hibrid elektromos autóból áll: ezzel a prémium kategóriában a legnagyobb környezetbarát termékpalettát kínálják. Mindegyik autó viseli a Spanyol Közlekedési Hatóság (DGT) ECO jelzését, ami számos város fizető övezetében olcsóbb parkolásra jogosítja a tulajdonost, sőt ezek az autók szmogriadó esetén is tovább közlekedhetnek.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!