Az 50-es évek legendás koncepcióját álmodták újra a Genfi Autószalonra (Fotókkal, videóval)

Az 1950-es években készült Golden Sahara II önvezető koncepciójármű restaurált változatának világpremierje a Goodyear abroncsaival

A Goodyear és a Klairmont Kollections a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon bemutatta a restaurált Golden Sahara II-t, mely átlátszó Goodyear abroncsokkal van felszerelve

A Goodyear a Klairmont Kollections múzeummal közösen a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a restaurált Golden Sahara II-t. Az 1950-es és 60-as évek jegyeit magán viselő, egyedi Golden Sahara II egyike volt az első önvezető koncepcióautóknak, melyet a Goodyear kifejezetten ehhez a modellhez kifejlesztett ragyogó, átlátszó abroncsaival szereltek fel.

„Az 1950-es és 60-as évek a dinamikus innováció jegyében teltek a Goodyear számára.  A járműipar úttörőivel közösen a holdexpedícióktól a szárazföldi sebességrekordokig minden újításban részt vettünk” – mondta Henry Dumortier, a Goodyear Europe fogyasztói alelnöke. „A Goodyear részvétele a Golden Sahara II projektben az első lépés volt cégünk számára az önvezető autózás jövőjének alakításában.”

A Jim Street és a legendás egyediautó-tervező, George Barris által kifejlesztett Golden Sahara II jó alap volt az új elektronikai rendszerek teszteléséhez. Az autóban a repülőgépek világából ismert irányítókar szolgált a gyorsításra, fékezésre és kormányzásra, valamint a kocsi fel volt szerelve egy automatikus fékrendszerrel, mely érzékelők segítségével észlelte a jármű útjába kerülő akadályokat.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!