A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team lesz az első motorsport-csapat, amely aláírta a Climate Pledge-et

A Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapata lett az első motorsport csapat, amely aláírta a Climate Pledge-et, amely a világ néhány vezető vállalata arra vállalt kötelezettséget, hogy 2040-re elérje a nettó szén-dioxid-kibocsátást.

A Climate Pledge-t 2019-ben alapította a Global Optimism és az Amazon azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a Párizsi Megállapodás 2040-ig történő megvalósításához, 10 évvel a nemzetközi cél előtt. A csapat több mint 450 szervezethez csatlakozik, akik aláírták az éghajlati ígéretet a fenntarthatóbb jövő iránti elkötelezettségünk részeként.

Az éghajlati ígéret aláírásával az aláíró felek kötelezettséget vállalnak a szén-dioxid-mentesítési stratégiáik végrehajtásának átláthatóságára és a fennmaradó kibocsátások semlegesítésére tett intézkedéseikre, számszerűsíthető, valós, állandó és társadalmilag előnyös ellentételezésekkel.

A csoporton keresztül megoszthatjuk a bevált gyakorlatokat, és közösen léphetünk fel az aláíró társaival, miközben a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású jövő felé haladunk.

Toto Wolff, a Mercedes-AMG PETRONAS F1 csapatának csapatfőnöke és vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az éghajlati ígéret aláírása újabb bizonyítéka azon szándékunknak, hogy a legmagasabb színvonalon teljesítsünk a fenntarthatóság terén. Nyerni akarunk fenntartható, nagy teljesítményen keresztül, és a létező társadalmi és bolygóhatárokon belül. Az a képesség, hogy sok ilyen vezető szervezettel együttműködve, ugyanarra a célra törekednek, jelentős előnyökkel jár minden aláíró számára.”

Csapatként haladunk azon az úton, hogy elérjük 2030-ban a Race Team által szabályozott Net Zero-t. A teljes ellátási lánc tavalyi kibocsátásának felmérése után a Science Based Target kezdeményezést (SBTi) fejlesztjük, amely a közeli távú és a Net Zero célokhoz igazodik. e kibocsátások tekintetében, és a The Climate Pledge melletti elkötelezettségünk megerősíti azon szándékunkat, hogy 2040-ig minden területen elérjük a nettó nullát.

Máris bátor lépéseket tettünk kibocsátásunk kezelése és jelentős csökkentése érdekében, alternatív üzemanyagok vásárlásával mind a szárazföldi, mind a légi közlekedéshez. 2022-ben több mint 2600 t CO₂ megtakarítást értünk el a Fenntartható Repülési Üzemanyagba történő úttörő befektetéssel egy könyv- és követelésmodell segítségével, ami 21%-kal csökkentette légi közlekedésünk kibocsátását.

Egy sikeres próba után a HVO100 bioüzemanyag használatával verseny- és vendéglátó teherautóinkban és generátorainkban a 2023-as európai szezonban 339 t CO₂-t takarítottak meg.

Alice Ashpitel, a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapatának fenntarthatósági vezetője elmondta: „A Climate Pledge-hez való csatlakozás megerősíti elkötelezettségünket a fenntarthatóság mellett és meglévő stratégiánkat, hogy a Race Team 2030-ra elérje a Net Zero-t, 2040-re pedig a Net Zero-t minden területen. már megtettünk fontos lépéseket a Net Zero felé a bioüzemanyag-kezdeményezéseink és a fenntartható repülési üzemanyagokba való befektetésünk révén. Csapatunkba beágyazva a fenntarthatóságot jó úton haladunk céljaink elérése felé, és segítjük beszállítóinkat, hogy tovább és gyorsabban érhessék el saját céljaikat.”

Sally Fouts, az Amazon Climate Pledge globális vezetője így nyilatkozott: „Minden szektornak csatlakoznia kell hozzánk a globális károsanyag-kibocsátás csökkentésében, ezért örömmel üdvözöljük a Mercedes-AMG PETRONAS F1-es csapatát a The Climate Pledge-ben. Alig várjuk, hogy együttműködhessünk a csapattal a megoldások kidolgozásában, mivel 2040-re a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás elérésére törekszünk.”

Megjegyzések:

Az éghajlati ígéret aláírásával a Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team beleegyezik, hogy:

  • Rendszeresen mérje és jelentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.
  • Dekarbonizációs stratégiák végrehajtása a Párizsi Megállapodással összhangban valódi üzleti változás és innováció révén; ideértve a hatékonyság javítását, a megújuló energiát, az anyagok csökkentését és más szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési stratégiákat.
  • Semlegesítse a fennmaradó kibocsátásokat további, számszerűsíthető, valós, állandó és társadalmilag előnyös ellentételezésekkel, hogy 2040-re elérje a nettó nulla éves szén-dioxid-kibocsátást.

Az éghajlati ígéretről

2019-ben az Amazon és a Global Optimism megalapította a The Climate Pledge-t, amely kötelezettséget vállalt a Párizsi Megállapodás 10 évvel hamarabbi megkötésére, és 2040-re a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás mellett. Mára több mint 450 szervezet írta alá az éghajlati ígéretet, ami fontos jele annak, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését segítő termékek és szolgáltatások iránti kereslet gyors növekedése.

A Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team és Lewis Hamilton útjai elválnak