Legalább kétórás késéssel kezdődhet el a második szabadedzés

    Legalább kétórás késéssel, közép-európai idő szerint legkorábban 11 órakor rajtolhat a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj pénteki második szabadedzése, mert a pályán rögzíteni kell az aknafedeleket.

    Az első gyakorlás alig tíz perc után félbeszakadt, miután Carlos Sainznak, a Ferrari spanyol versenyzőjének az autóján olyan sérüléseket okozott a meglazult aknafedél, hogy nem tudta folytatni az edzést.


    A tréning percekig állt, majd az illetékesek törölték, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig később azt közölte, hogy a hiba miatt valamennyi aknafedelet ellenőrizni kell, ezért nem folytatódhatott a körözés a 6,2 kilométeres pályán.


    A versenysorozat hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint a második szabadedzés közép-európai idő szerint 9 óra helyett 11 órakor kezdődhet el, ha a szükséges munkálatokkal végeznek addig. A gyakorlás 60 perc helyett 90 perc hosszúságú lesz.


    Az M4 Sport helyszíni tudósítója az élő közvetítésben arról számolt be, hogy az utcai pályán helyi idő szerint 17 óráig bárki közlekedhet, a szervezőknek csupán egy órájuk van az előkészítésre, és a napi program után a helyszínt újra megnyitják a forgalom előtt. Ez az egyik oka a nehézségeknek, illetve az is gondot okozhat, hogy az új helyszínen nincsenek még meg a rutinok.  


    Az alig 10 percig tartó nyitóedzésen Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője volt a leggyorsabb 1:40.909 perces köridejével.

Figyu! Matchbox 70 years London bus keresi új gazdáját