A Red Bull csak 2023-ig tervez sikereket az F1-ben?

A Ford várhatóan 2026-tól csatlakozik a Red Bull Racinghez a Formula 1 rácson egy motor-partnerségi megállapodás révén.

Ezt megértik az autógyártó óriás pénzügyi és technikai támogatást fog nyújtani cserébe a Red Bull Racing által használt motorokért, amelyek Ford termékek. A motorokat valójában a Red Bull Powertrains házon belül fejleszti ki a 2026-os szezonra tervezett új motorszabályok vonatkozásában.

Az üzlet híreit várhatóan péntek reggel erősítik meg New Yorkban, amikor a Red Bull Racing bemutatja a 2023-as F1-es szezonra vonatkozó kedvét. Az üzlet hírei kiszivárogtak az interneten, miután a Ford megosztotta megállapodását az Ansa hírügynökséggel, csak azért, hogy azt véletlenül korán közzétegyék BBC jelentések.

A Red Bull Racing üzlete a Forddal csak néhány hónappal azután érkezik, hogy az F1-csapat és a Porsche között tervezett kapcsolat megtörtént. Ebben az esetben, A Porsche a Red Bull Racing 50% -ának megvásárlását tervezte, de az üzlet szétesett, mivel a Red Bull Racing vezérigazgatója, Christian Horner és a motorsport tanácsadója, Helmut Marko ragaszkodott hozzá csak egy motor-szponzorálási megállapodást fogadna el. Most úgy tűnik, hogy megszerezte a kívánt motor-szponzorálási megállapodást, bár a Forddal.

Az amerikai autógyártó régóta részt vesz a motorsport legmagasabb formájában. Támogatta a domináns Cosworth DFV V8 motort 1. képlet 1967-től az 1980-as évek elejéig. A Ford a Jaguar F1 csapat tulajdonában volt a 2000-es évek elején, és végül a 2004-es szezon után eladta a csapatot a Red Bullnak.

A Fordot az F1 rácson csatlakoztathatja a crosstown riválisa, a General Motors. Múlt hónap, A GM az Andretti Autosport-szal együttműködve indította el az F1-es rácsba való belépést 2026-ban Cadillac márkájú autókkal. Noha az Andretti F1 ruhája szponzorálná a GM-t, valószínűleg a Renault motorjaira támaszkodik.