55 évesen hunyt el a gymkhana ikon Ken Block

Ken Block

A Ghymkana hős és a rally sofőr, Ken Block hétfőn halt meg az életben, csak így tudta, hogy a — milyen szórakoztató.

Block legénysége Hoonigan megerősítette az Instagram-on január 2-án motoros akcentussal halt meg. Block 55 éves volt, felesége és három gyermeke túléli. TMZ jelentett hogy az Utah állambeli Wasatch megye seriffje szerint a baleset körülbelül 14 órakor történt. Állítólag halottnak nyilvánították a helyszínen.

“Ken látnok, úttörő és ikon volt. És ami a legfontosabb: apa és férj “- írta Hoonigan.

A DC cipők társalapítója, Block professzionális vezetésbe kezdett, miközben cégének marketing ügyvezetőjeként dolgozott. 36 éves korában részt vett a Team O’Neil rally iskolában, és lelkesítette a sportot. A Block teljes munkaidőben kezdte a versenyt 2005-ben.

Block 2008-ban készítette első gymkhana videóját, amely azonnal vírusos lett. Legutóbbi tornaterem menekülése látta őt az egyedi gyártású Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron kormánya mögött az “Electrikhana” számára.”

Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron kifejezetten Block számára készült, aki 2021-ben jelentkezett be az Audi-val elősegíti az elektromos autók fejlesztését a német autógyártó számára. Block azt mondta, hogy nagy Audi rajongó, ám a Négy Gyűrűvel való partnerséget lehetővé tette a Block és a Ford véget ér. Mielőtt összeállt az Audi-val, Block visszatért összejövetel Subaruval, amely a márka indította el őt motorsport karrierjével.

Block társasága, Hoonigan, kis birodalommá nőtte ki magát. Ez egyesült a Wheel Pros-szal 2021-ben.

Miközben gördeszkázást, snowboardozást és koszos kerékpárokat nőtt fel, Block azt mondta a Motor Authority-nak, hogy 2016-ban abbahagyja a koszos kerékpárok lovaglását, mert “ez a hűvös versenyautó-karrierje volt.” Rengeteg sérülése volt a motorkerékpárral való lovaglás miatt, és félte megsérülni. Még mindig sokat snowboardozott.

Block megtanította 14 éves lányát, hogyan kell vezetni. Ezután azonnal elkezdett követni benne apa nyomában és apja Hoonicornját versenyezte a Hemi hajtású Corvette vontatóautó. Ken Block az autó félelmetesnek hívják akár 1400 lóerővel.

motorauthority