A Bugatti új okosórája egy olyan tartozék, amelyet valóban megengedhet magának

A Bugatti együttműködésre lépett a VIITA-val, egy osztrák okosóragyártóval, hogy olyan okosórát készítsen, amely méltó a kiváló hiperautóihoz.

A három cserélhető stílusban kínált órákat a Bugatti autói ihlették. Ez azt jelenti, hogy választhat a Bugatti Ceramique Edition One Pur Sport, a Le Noire és a Divo közül. Ezek természetesen a Bugatti Chiron nagyon limitált kiadású változatairól kapták a nevüket.

Érdekes módon az ára nem obszcén, ahogyan azt egy luxusmárkájú autóipari órától elvárhatjuk. A Kickstarteren előrendelhető, a korai támogatók 899 eurós (1095 USD) ártól iratkozhatnak fel egy csomagra, amely az óra két előlapi stílusát és néhány kiegészítőt tartalmazza. Bár ezek mindegyik órastílusra 100-ra korlátozódnak, a későbbi támogatók hasonló csomagot kaphatnak 999 euróért (1217 USD), a „teljes ár” pedig 1239 euró (1510 USD). Ez nem jelentéktelen pénz, de a Jacob & Co. által készített Chiron Tourbillon elképesztő 280 000 dollárba kerül.

Igaz, a Tourbillon egy luxus óra bonyolult bonyodalommal, amely egy teljesen más bajnokságban szerepel. Másrészt nem tudja mérni a pulzust, vagy nyomon követni a Bugattit GPS-szel, szóval nem mintha az 1000 darabos okosórából teljesen hiányozna a technikai okosság.

A pulzusszámmal kapcsolatos információkkal az új okosóra információkat nyújthat a szív- és érrendszeri helyreállításról, edzési ajánlásokat kínálhat, meghatározhatja biológiai életkorát, stresszszintjét stb. Az óra képes mérni a köridőket és a gyorsulási adatokat is, ha pályára viszi az autót.

Az akkumulátor 14 napig bírja a feltöltések között, a nagyfelbontású képernyő pedig 390×390 pixeles LED érintőképernyővel rendelkezik. A vásárlók egy kényelmes gumiszíjat vagy egy testreszabott titán szíjat kapnak, amely illeszkedik az óra tokjának titán témájához.

„Csak olyan partnereket választunk ki, akik megfelelnek a Bugatti teljesítményének, kiváló minőségének és dizájnteljesítményének mércéjének, kompromisszumok nélkül, mivel ügyfeleink nem kevesebbet várnak el, mint a tökéletességet” – mondta Stephan Winkelmann, a Bugatti elnöke. “A Bugatti okosóra sorozat a legnagyobb luxust, testre szabott szoftvereket és a legjobb minőségű anyagokba ágyazott funkciókat kínál.”

Végül az okosórára öt év garancia jár.