Különleges BMW-k “ragyogtak” az Art Market Budapest 2022 kortárs képzőművészeti vásáron

2022. október 5-9. között rendezték meg Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti vásárát, az Art Market Budapestet, melynek hangos sikeréhez a BMW Group Magyarország valódi négy keréken gördülő művészi alkotásokkal is nagyban hozzájárult. A vásár idejére ismét Budapest vált Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé.

Az idén 12. alkalommal megrendezett művészeti vásár négy kontinens közel 30 országából érkezett 116 kiállítóját, illetve több mint 500 művész alkotását mitegy 8000 négyzetméteren tekinthették meg a látogatók a Bálna Budapestben. Az Art Market Budapest galériatulajdonosokból álló nemzetközi szakmai testülete számára minden eddiginél magasabb színvonalú és szélesebb válogatásra adott lehetőséget az idei vásár.

A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között a Bálna Budapest adott otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Inside Art nemzetközi művészeti konferenciának, illetve a 360 Design Budapest design kiállításnak is. Az Art Market Budapest díszvendége 2022-ben Szerbia volt. Az Art Market Budapest továbbra is a hazai és nemzetközi művészeti élet meghatározó szereplőit és legfrissebb alkotásait felvonultató Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál partnere, a fesztivál kiemelt nemzetközi képzőművészeti elemeként jelentősen hozzájárult Budapest kulturális turisztikai vonzerejéhez.

Közép- és Kelet-Európa vezető művészeti vásárának kiemelt partnere a kultúra támogatásában félévszázados múltra visszatekintő BMW hazai képviselete, a BMW Group Magyarország. A modern és kortárs művészet, a klasszikus zene, a jazz és a hangzás, valamint az építészet és a formatervezés területein útnak indított több mint száz kezdeményezésével a BMW a nemzetközi kulturális élet meghatározó szereplője.

SEHOL MÁSHOL EL NEM ÉRHETŐ, EXKLUZÍV BMW ÉS MINI PODCASTOK A BEGURULVA.HU ÉS A PODCARS.HU OLDALAKON – KÖSZÖNHETŐEN AZ ÉVEZRED PR-OSÁNAK!

A BMW i7 és a Forwardizmus

A BMW Group Magyarország három kiállított modelljével tökéletesen illeszkedett a vásár tematikájához, hiszen itt láthatta a hazai nagyközönség először a BMW i7-es elektromos luxuslimuzint, valamint betekintést nyerhetett az autó nemzetközi beharangozó kampányának részeként megszületett Forwardizmus világába, melyet Nick Knight világhírű brit divatfotós és művész dolgozott ki a BMW-vel.

BMW 8 X Jeff Koons

Magyarországon szintén a Bálna Budapest-ben mutatkozott be a BMW 8 X Jeff Koons modell is, mely az 1975-ben életre hívott BMW Art Cars sorozat inspirációján alapszik.  A BMW immár több mint egy évtizede ápol szoros kapcsolatot az attraktív popkultúra meghatározó ikonjával, Jeff Koons-szal, aki idén a BMW M850i xDrive Gran Coupé műszaki alapjaira készített el egy mindössze 99 példányban napvilágot látó, rendkívül limitált szériát. A 2022 februári Frieze Los Angeles művészeti kiállítás színpadán a „THE 8 X JEFF KOONS” különkiadás a BMW modelltörténetének eddigi legrészletesebben kidolgozott műalkotásaként ünnepelte világpremierjét. Bemutatását követően a modell többek között a 16-ik Istanbul Contemporary, a Paris Photo, a Goodwood Festival of Speed, az Art Dubai, a West Bund Art & Design Fair Shanghai és az Art Basel Hong Kong színpadán is feltűnt, ahogy az Art Market Budapest művészeti kiállításon is a közönség egyik ünnepelt kedvence volt.

BMW RE:DESIGN iX

A BMW Group kultúra iránti elkötelezettségének 50. évfordulója alkalmából a BMW Szlovénia fiatal művészeknek kínálta fel a lehetőséget arra, hogy művészi értelemben újragondolják a hosszútávon fenntartható technológiai zászlóshajó karosszériafényezését. A fenntarthatóság, a művészetek és a mobilitás közötti párhuzam leginkább kifejező értelmezését – melyet az Art Market Budapest 2022 látogatói is megtapasztalhattak –, Urban Klinkon, a ljubljanai Képzőművészeti és Formatervezési Akadémia mesterszakos hallgatója készítette el.

BMW Forwardizmus Lounge

A BMW Group Magyarország a kiállított modellek mellett az Art Market Budapest 2022 kiemelt partnereként Forwardizmus Lounge-ot rendezett be a Bálnában, ahol öt napon keresztül mutatta be a meghívott VIP vendégei, a sajtó és a márkakereskedők, valamint a kiállítás látogatói számára művészeti elköteleződését. A BMW Lounge-ban kiállításra került a magyar szobrászművész Szőke Gábor Miklós két cápaszobra is, az Art Market Budapest szatellit kiállítótereként működő Szőke Gábor Miklós Stúdióból. A képzőművészti vásár keretein belül megrendezett  360 Design Budapest kiállítás külföldi vendégeit a BMW szállította az esemény során.

PodCars Spotify
BEGURULVA PODCAST A SPOTIFY-ON

https://egyszermarlattamautot.hu/ennyire-szabad-csak-komolyan-venni-a-megmerettetest/