A legsikeresebb autós műsor egykori sztárja csúnyán sziklafalhoz b*szt* a Mitsubishi Lancer EVO VIII-at

A baleset, amely kórházba szállította James Mayt, és összetört egy Mitsubishi Lancer EVO VIII-at

Nagyon sokat foglalkoztak azzal a balesettel (és az azt követő kisebb sérülésekkel), amelyet James May szenvedett el a legújabb The Grand Tour Special, A Scandi Flick forgatásán. De most végre mindenki megnézheti az esetet.

A baleset egy jelenet forgatása közben történt, amelyben a házigazdákat arra kérték, hogy nézzék meg, milyen gyorsan tudnak lehajtani egy keskeny alagúton. A videóban Jeremy Clarkson első helyen áll egy Audi RS4-el.

Bár incidens nélkül teljesíti a futást, az aggodalom, amelyet egy sötét alagútban való lehajtás okoz, amelynek vége nem látszik, tisztán látszik az arcán. A vezetést követően a walkie-talkie-n keresztül megkérdezték, hogy volt. „Ezt nem fogod élvezni” – válaszolja.

James May ezután egy sárga Mitsubishi Lancer EVO VIII-assal száll fel. Richard Hammond társműsorvezető már az indulástól kezdve megjegyzi, milyen lendületesen indul. Valójában a különlegesség befejezése után forgatott videóban May bevallotta, hogy túl gyorsan csábította el, mert nagyon meg akarta nyerni ezt a kihívást.

És elkerülhetetlenül meg kell néznünk, amint May túl későn hagyja el a fékezőpontját, és a falnak ütközik. Úgy tűnik, hogy az autó első jobb oldali negyede ütközik először, megpörgeti, és az ellenkező irányban hagyja, ahová érkezett.

Az autóban készült felvételeken jól látszik, milyen erőszakos volt a baleset, mert May feje az ablak felé repül, és az utastérben lévő különféle tárgyak becsapódtak. A balesetet követő autóról készült felvételek is komor képet festenek, mivel az első, jobb oldali kerék teljesen összeomlott, és az autó ezen oldalának nagy részének sérülései egyértelműek.

Szerencsére, mint tudjuk, May a súlyos ütközés ellenére csak könnyű sérülésekkel megúszta. Az autót még javították is annyit, hogy folytassák a forgatást, igaz, mostanra kiderült, hogy az autó műszakilag egy leírás.

Ezért talán nem meglepő, hogy Richard Hammond úgy döntött, nem próbálja megnyerni ezt a versenyt, és csigatempóban hajtott le Subaru WRX-ével az alagútban.

CarsCoops/Googe fordító