Az AERWINS XTurismo egy repülő kerékpár, amely sokkoló 777 000 dollárba kerül

Az AERWINS XTurismo egy hoverbike, amely vad megjelenést és komolyan vad utazást kínál. A magánhasználatra megvásárolható szabadidős drónoktól eltérően az XTurismo egy sor rendkívül fejlett érzékelővel és technológiával van felszerelve, de személyszállításra is alkalmas. Most debütál az Egyesült Államokban a Detroiti Autószalonon, és személyes bemutatót tervez.

HALLGASS RÁ A VAK AUTÓS SZAKÉRTŐ KARVAI SANYI PODCASTJAIRA IS!

Shuhei Komatsu, az AERWINS Technologies alapítója, igazgatója, elnöke és vezérigazgatója a The Detroit Newsnak nyilatkozva azt mondta: „Nagyon izgalmas számunkra itt lenni Detroitban… Detroit a mobilitási ipar hazája.” Még az XTurismót is „a sötét oldal szárazföldi gyorshajtójának” nevezte.

Minden bizonnyal megvan a megjelenése az ilyen visszahívásokhoz. A karcsú karosszéria burkolata alatt az XTurismo egy benzin-elektromos hibrid Kawasaki motort kapott. Bár az AERWINS nem adott ki semmilyen információt arról, hogy mekkora teljesítményt fejt ki, azt tudjuk, hogy a vízi jármű súlya körülbelül 661 font (299 kg), és körülbelül 40 percig képes repülni 100 km/h-ig terjedő sebességgel.

A 777 000 dolláros ára semmiképpen sem olcsó út, de a vezérigazgató úgy véli, hogy a márka ezen a közeljövőben változtatni tud. Reméli, hogy 2025-re az AERWINS egy kisebb légpárnás kerékpárt tud kínálni, mindössze 50 000 dolláros áron. Ha ez a remény valósággá válik, az az évtized egyik legmegrázóbb járműfejlesztésévé válhat. Valamikor 2023 és 2025 között a cég azt reméli, hogy az XTurismo kisebb változatát kínálja itt az Egyesült Államokban.

Egyelőre az érdeklődőknek lehetőségük van arra, hogy a hoverbike-ot először Észak-Amerikában a Detroiti Autószalonon láthassák az egekbe. Számos Japánból és a világ más részeiről készült videó és teszt bizonyította már a platform életképességét.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT A PODCARS.HU OLDALON!

Japánban a hoverbike nem számít repülőgépnek, így a tulajdonosoknak nincs szükségük külön engedélyre a repüléshez. Valószínűtlennek tűnik, hogy itt, az Egyesült Államokban megkapja ezt a fajta igazolványt, de az AERWINS éppen ezt reméli.

Az egyes repülő járművek minden bizonnyal megváltoztatnák a mai utazási módot, de a cég egyelőre a gazdagokat tekinti fő ügyfeleinek, valamint azon kormányzatoknak, amelyek rendészeti és infrastruktúra-ellenőrzésre kívánják használni.