A West Midlands Gigafactory gratulál az új miniszterelnöknek

A West Midlands Gigafactory vegyesvállalat gratulál Liz Trussnak új miniszterelnöki pozíciójához és a konzervatív párt vezetőjéhez.

Ahogy haladunk az egyre elektromosabb világ felé, nyilvánvaló, hogy új miniszterelnökünk felismeri, hogy a gigagyárak kritikus fontosságúak az Egyesült Királyság autóipari és hazai energiaágazata, a munkahelyteremtés, a jövőbeli gazdasági növekedés és a nettó nulla célkitűzések elérése szempontjából, ami miatt a west midlandsi gigagyár elengedhetetlen az Egyesült Királyság villamosított jövője.

Üdvözöljük a miniszterelnök elkötelezettségét a West Midlands Gigafactory projekt támogatása mellett, és azt a lehetőséget, amelyet ez az Egyesült Királyság számára kínál. Várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Lizzel és kormányával a megfelelő környezet kialakítása érdekében, hogy az akkumulátorgyártókat az Egyesült Királyságba vonzza, és elkerüljük, hogy lemaradjanak a globális gigagyári versenyben.

A mi 309 hektáros telephelyünk az egyetlen az Egyesült Királyságban, amely már megkapta a tervezési engedélyt egy Gigafactoryra, amelynek termelési kapacitása legfeljebb 60 GWh, ami a Faraday Institution által az Egyesült Királyságra vonatkozó, 2040-re vonatkozó közelmúltbeli előrejelzések 30%-a.

Tökéletesen elhelyezkedünk az Egyesült Királyság autóiparának középpontjában, West Midlandsben, hozzáféréssel világszínvonalú készségekhez, tehetségekhez és ellátási lánc képességekhez a régióban. Erős szállítási infrastruktúrával rendelkezik a jövő Gigafactory logisztikai követelményeihez, ellátási láncához és akár 6000 alkalmazott hozzáféréséhez.