Műszaki hibára hivatkozva dupla áron adta az üzemanyagot egy ideig a MOL Csehországban

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:
    Az érvényes árak duplájáért árult csütörtökön délután rövid ideig üzemanyagot töltőállomásain a MOL Csehországban, a műszaki hiba miatti tévedésért az érintettektől elnézést kért, a különbözetet megtéríti – jelentette a CTK hírügynökség pénteken.

Begurulva – Autó- és kütyümustra podcast-sorozat >>>

    A hírügynökség szerint csütörtökön 16.30 és 16.45 óra között a Mol töltőállomásain egy liter benzin 95,80 koronába (1485 forint), egy liter gázolaj pedig 104,60 koronába (1621 forint) került, miközben a benzin  átlagára 47,26, a gázolajé 49,31 korona.


    “Ezért a hibáért minden vásárlónktól elnézést kérünk. Ugyanakkor felszólítjuk a kárvallottakat, hogy jelentkezzenek nálunk. Kérjük a számla fotóját és egy telefonszámot. Ezen információk alapján a különbözetet mindenkinek megtérítjük” – olvasható a MOL weboldalán.


    A szokatlanul magas üzemanyagárakra az autósok hívták fel a figyelmet.


    Ukrajna orosz lerohanása után Csehországban meglódultak az üzemanyagárak. A konfliktus előtt egy liter benzin ára 30 korona körül mozgott.


    A MOLnak több mint 300 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, csak a cseh Benzina (a lengyel kézben lévő Unipetrol tulajdona) előzi meg a maga több mint 400 benzinkútjával.