Megkapta a közúthatósági engedélyt a Gellérthegyi SIKLÓ Kft.

    Megkapta a Gellért-hegyi siklóberuházáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró és a Hegyalja útra felvezető lépcső építésére szóló engedélyt a fejlesztésért felelős Gellérthegyi SIKLÓ Kft.

    A cég az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a Hegyalja út alatt átvezetendő gyalogosalagút és lépcső a Gellért-hegy oldalában futó majdani sikló alsó állomásának megközelíthetőségét fogja biztosítani az utasok számára.


    A Budapest Főváros Kormányhivatala által kiadott dokumentumra azért volt szükség, mert az aluljáró és a lépcső egy önálló engedélyezési eljárás tárgyát képezte a Gellért-hegyi sikló létesítményének részeként – tették hozzá.


    Felidézték: a kormányhivatal egy hónappal ezelőtt új építési engedélyt adott ki a Gellért-hegyre tervezett sikló megvalósítására, a korábbi építési engedély mellett.


    A közleményben az áll: a cég bízik abban, hogy a fővárosi önkormányzattal folytatott párbeszéd erősítésével hamarosan az utolsó akadályok is elhárulhatnak a Gellért-hegyi sikló építésének megkezdése elől, tekintettel arra, hogy a felvonó megvalósítása céljából létrehozott projekttársaságban kisebbségi tulajdonos Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a soron következő taggyűlésen várhatóan már részt tud venni.


    A fejlesztés jelenleg előkészítés alatt áll; a cég korábbi közlése szerint a Gellért-hegyi sikló 2023 második felében kezdheti meg működését.