A Rimac úttörő az új, korszerű campus építésével

Egy újabb mérföldkőnek számító pillanatban az elektromos autók hiperautó-gyártója és elektromos technológiai specialistája, a Rimac Group néhány hónappal ezelőtt betört a horvátországi Zágrábban, és a cég új, 200 millió eurós korszerű globális központjának építése folyamatban van. Az új Rimac Campus méretei és ambíciói hatalmasak, így Európa egyik legnagyobb kombinált kutatás-fejlesztési és termelési létesítménye, nem csak az autóiparon belül.

A vállalat nemzetközi kutatás-fejlesztési és gyártási bázisaként szolgáló új, élvonalbeli komplexum lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a prototípus- és kisebb volumenű projektektől a nagy teljesítményű elektromos hajtáslánc- és akkumulátorrendszereinek nagy volumenű gyártása felé haladjon számos globális autógyártó cég számára. Ugyanakkor a Campus az összes jövőbeli Rimac modell és kulcsfontosságú alkatrészei, köztük a Rimac Nevera gyártási bázisaként is szolgál majd. A 100 000 m2-es beépített területen és egy szélesebb, 200 000 m2-es területen a csúcstechnológiás innováció továbbra is a műveletek középpontjában áll.

A helyszíni tesztpályával, múzeummal, tervezési, mérnöki, gyártási és tesztelési létesítményekkel, a feltűnő épületeket és a növényzetet a híres horvát építészeti gyakorlat, a 3LHD gondosan harmonizálta. Az oldal a márka filozófiáját és a részletekre való odafigyelést is bemutatja majd, egy hosszú kívánságlistával, hogy a jövőre is alkalmas legyen új otthona a 2023-as tervezett befejezést követően.

A 10 évvel ezelőtti víziójának részét képező projektről az alapító és vezérigazgató, Mate Rimac azt mondta: „Amióta megalapítottam a céget, kulcsfontosságú volt számomra a lehető legjobb munkakörnyezet kialakítása. Természetesebb nagyszerű termékeket készíteni, ha az ember megfelelő környezetben van. A Campusszal pontosan ezt akarjuk elérni – a legjobb környezetet teremteni a munkához és a kreativitáshoz, de nem csak munkatársaink számára. Ez az a hely, ahol az ügyfeleket, a diákokat és a nagyközönséget várják, és meghívják, hogy elegyedjenek munkatársainkkal. Arra is nagy gondot fordítunk, hogy a létesítmény beépüljön a természetbe és környezetébe, és karbonsemleges legyen.

„Horvátország mindig is az otthonunk lesz, és új, hosszú távú bázisunk alapjainak lerakása óriási mérföldkő, mivel olyasmit építünk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a legjobban tükrözzük márkánkat, ambícióinkat, és ugródeszkát jelentsünk a növekedéshez a következő évtizedben és azon túl is. . Megerősítjük pozíciónkat hiperautó-gyártóként, valamint a világ legnagyobb autógyártóinak vezető 1. szintű elektromos teljesítmény-technológiai szállítójaként, alig várjuk, hogy megmutassuk a végső alkotást, és beköltözhessünk hosszú távú otthonunkba.”

Tekintettel a cég gyors növekedési ütemére, az oldalt úgy alakították ki, hogy idővel bővíthető legyen, miközben továbbra is zökkenőmentesen illeszkedik természetes környezetébe. Hosszú távon az új telephely több mint 2500 alkalmazottat és jelentős termelőlétesítményeket biztosít majd – a cégek jelenlegi létszámának jóval több mint kétszerese.

Természetesen, összhangban a márka feltűnő dizájnra, innovációra és fenntarthatóságra irányuló fókuszával, az új komplexum számos okos és egyedi funkciót tartalmaz majd. Köztük van egy városi “mocsár” és rétek, valamint egy tetőkert, egy irányítóközpont, VR-szobák és több szigorúan titkos projektszoba. Az új campuson egy csúcskategóriás, testreszabható bemutatóterem, múzeum, valamint bár és üzlethelyiség is helyet kap majd.

A nemzetközileg sokszínű munkaerő számára ideális munkakörnyezetet biztosító Mate Rimac gondoskodott arról, hogy a vállalat új otthona ne csak a márka karakterét testesítse meg, hanem az emberekét is. Ezért a tereket mindvégig barátságosra, nyitottra és melegre finomították, több mint egy csipetnyi izgalmat és intrikát. Ugyanakkor a cég élvonalbeli technológiai státuszához illően kortárs, fényes és természetes környezete ihlette lesz.

A Rimac egyik értéke az alkalmazottak jólétére és tanulására összpontosít. Ennek eredményeként játékszoba, tornaterem és edzőközpont, étterem, sőt óvoda és haszonállatok is bekerültek a tervekbe. Csakúgy, mint egy előadóterem, konferenciaterem és oktatási helyiségek.