#KariGeri kijelentette, a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel

    A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

    A vizsgálatok azt állapították meg, hogy a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a nyílt eljárásban a legolcsóbb ajánlat győzött, az Orbán-kormány törvénymódosítása miatt az offshore-háttér nem lehetett kizáró indok – írta a főpolgármester. Hozzátette: ennek ellenére arra utasította a fővárosi cégeket, hogy offshore cégeket a közbeszerzésekből zárjanak ki, “a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással”.


    Karácsony Gergely szerint van azonban valami, ami talán ennél is fontosabb: az “én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai” – fogalmazott.


    Mint írta, nem tiszte megítélni, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes milyen kapcsolatban áll gyermekei apjával. “De azt tudom, hogy sem ebben az ügyben, sem más ügyben soha nem képviselt és nem fog képviselni más érdeket, csakis a városét, a budapestiekét. Ő az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember, akit ismerek. Tűzbe teszem érte a kezem” – áll a főpolgármester bejegyzésében.