A hó még nem hullik, de Hollik buszozással terelne a túlerköcsös pártásrakról

Karácsony Gergely főpolgármester a BKV buszbérlése ügyében tett szerdai nyilatkozatát követően továbbra is felmerülnek kérdések, nem látni világosan és tisztán, hogy mi a helyzet az ügyben – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán A Riporter Facebook-oldalára feltöltött videóban.

    Az ügy zavaros, de annyit most már tudni, hogy egy olyan cégről van szó, amely a közbeszerzés kiírásának pillanatában nem is létezett, összesen egy alkalmazottja van, valamint a cég úgy indult a közbeszerzésen, hogy nem volt busza. Ezért kért néhány nappal ezelőtt halasztást – mondta el a Hollik István.


    Hozzátette: eddig is sorjáztak a kérdések, de további kérdések is felmerülnek az üggyel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a főpolgármester megnyilvánult.


    Ugyanis Karácsony Gergely szerdán azt írta, hogy a BKV nem köt szerződést ezzel a zavaros hátterű céggel – emlékeztetett Hollik István, aki szerint akkor először is fel kell tenni azt kérdést: ezt a szerződést megkötötték-e vagy sem ezzel az offshore-hátterű céggel?


    Karácsony Gergely tudja egyáltalán mi folyik a BKV-ban? – tette fel a kérdést Hollik István, aki azt mondta: “sokak szerint ez a szerződés már hetek óta meg van kötve”.


    Ha ez így van, akkor viszont Karácsony Gergely nem mond igazat, hiszen ez a szerződés régóta meg van kötve, ő pedig azt mondta, hogy nem kötik meg – mutatott rá.


    Hollik István hangsúlyozta: jó lenne tisztán és világosan látni, hogy mi a helyzet ebben az ügyben.