A BKK közleménye szerint a legnagyobb kapacitással járnak a társaság járatai

    A fővárosi kormányhivatal kérése alapján már november közepe óta a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai a reggeli és a délutáni elnyújtott – 15-19 óra közötti – csúcsidőben is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel pénteken este, arra reagálva, hogy a kormányhivatal szerint a BKK  nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését.

    Budapest Főváros Kormányhivatala pénteki közleményében azt írta: a BKK nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését, és ezzel kapcsolatos értékelhető dokumentációt nem adott át, valamint a szeptemberi járatsűrítés a 3 százalékot sem éri el, és összesen 24 vonalat érint csak.


    A BKK szerint nem valós az, hogy nem adott át a járatsűrítéssel kapcsolatos értékelhető dokumentációt a kormányhivatalnak, továbbá a kormányhivatal állításával szemben nem 24, hanem 28 vonalon sűrített a fővárosi közlekedésszervező.


    A BKK a közleményében úgy fogalmaz: “értetlenül áll a fővárosi kormányhivatal péntek délutáni sajtóközleménye előtt”.


    A BKK közleménye szerint a közlekedési társaság két lépcsőben hajtott végre járatsűrítést: szeptember 1-je óta – kormányhatározattól függetlenül is – a BKK járatai maximális kapacitáson közlekednek, és reggel 9 óráig meghosszabbították a csúcsidei menetrendet a gerincvonalakon. Miután a kormány a járvány megfékezés érdekében november 3-án korlátozó intézkedésekről döntött – amely előírta a kötelező járatsűrítést – a BKK fokozatosan tovább növelte a forgalomban közlekedő járműveinek számát. Így a 15 és 19 óra közötti délutáni csúcsidőben a BKK a lehetséges legtöbb járművet forgalomba állította a gerincvonalain.


    A BKK közölte azt is, hogy a kormányhivatal a társaság által benyújtott járatsűrítési tervet, majd annak módosítását is elutasította, és a harmadik dokumentációt is elküldte határidőre, ez utóbbira a fővárosi kormányhivatal november 17-e óta nem reagált.