Van képünk hozzá (20.06.07.) –Spanyolviasz 3.0

CARantén – hatásos válasz a karanténra

Autósmozi, koncert, rendezvény, fényes nappal

Az autós mozi megjelenésének 87. évfordulóján visszatért és rendhagyó módon elevenedett meg június 4-én Budapesten az Új Hidegkuti Nándor Stadion parkolójában, hogy alternatívát mutasson a jövő rendezvényeinek élményeinek.

Az autós mozizás, mely Magyarországon a 70-es években élte fénykorát, visszatért és rendhagyó módon elevenedett meg Budapesten az Új Hidegkuti Nándor Stadion parkolójában június 4-én, éppen 87 évvel az első autós mozi nyitása után.

Az óriás vásznas filmpremiereket, a hagyományos mozi hangulatát és a popcorn illatát mindenki hiányolta az elmúlt időszakban, talán emiatt is élik reneszánszukat és nyílnak sorra az autós mozik. Az elmúlt napokban és a következőkben legalább 5 nyitás várható csak a főváros környékén.

De nem csak a mozizás élménye hiányzik a pandémia előtti mindennapokból. A rendezvények sem látogathatóak még egy jó darabig. Az autós mozik hangulatát idéző CARantén viszont egy innovatív megoldás a jelenlegi helyzetre, hogy a különböző szabadidős vagy szakmai rendezvények, konferenciák, képzések és tréningek mindenki számára ismét látogathatóak legyenek.

Az ötletgazdák, akik kiemelkedő képviselői szakmájuknak, kiváló választ adtak a kihívásra. Megmutatták, hogy a résztvevők saját autójukban ülve és a megfelelő rádió frekvenciára hangolva újszerűen élhetik át a rendezvények, konferenciák élményét. A különleges catering boxok pedig az ilyen eseményeken megszokott finom falatokat garantálták a megfelelő higiéniai körülmények biztosítása mellett.

A közösségi élmény érdekében pedig az online technikák tárházát a személyes jelenlét varázsával ötvözték. Az esemény jellemző motívuma volt az interaktivitás. A résztvevők, mint egy hagyományos rendezvényen megoszthatták gondolataikat, kapcsolódhattak egymáshoz a különböző online platformok közös használatával. Mindezt finom ételek, hangulatos zene és filmnézés kíséretében tehették.

A szervezők célja az volt, hogy a jelenlegi helyzetben egy izgalmas és megvalósítható alternatívát kínáljanak a rendezvény piac szereplői számára, amely a biztonsági előírások betartása mellett kimozdít az online világból.