Újabb Karácsonyi ajándék…

A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön online sajtótájékoztatóján.

    Budapest újranyitása érdekében, a kiindulópontként meghozandó intézkedések célja, hogy a zsúfoltságot a lehető legkisebbre csökkentsék, és ennek megfelelően már ezen a hétvégén elkezdik megvalósítani a Budapest Restart program egyik fontos elemét, azaz átadják a hétvégére a gyalogosoknak a rakpartot – mondta a főpolgármester megjegyezve, hogy a Margitsziget és az Óbudai-sziget is az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz.


    Hangsúlyozta: el kell indítani a nyitást Budapesten, megfelelő óvatossággal, lépcsőzetesen. “Az ami jár a vidéki települések polgárainak, az jár a budapestieknek is. Semmi nem indokolja azt, hogy a budapestieket büntesse a kormány, akár politikai szándékból, akár csak egyszerűen politikai gyávaságból” – fogalmazott Karácsony Gergely.


    Szólt arról, hogy szerinte a >>>