Május 4-ig tuti nem gyártanak autót a Ford európai üzemeiben

A Ford európai gyártási tevékenységének ideiglenes felfüggesztése legalább május 4-ig érvényben marad; folytatódik a közösségi támogatások szervezése

A Ford ma megerősítette, hogy a legtöbb európai üzemében folyó jármű- és motorgyártás ideiglenes felfüggesztése várhatóan legalább május 4-ig tart majd.

A bejelentést egy korábbi közlemény előzte meg, amelyben a vállalat arról tájékoztatott, hogy március 19-től több hétre ideiglenesen felfüggeszti a gyártást a Ford legfontosabb kontinentális európai üzemeiben (Saarlouis és Köln, Németország; Valencia, Spanyolország; és Krajova, Románia), valamint március 23-tól leállítja a termelést az Egyesült Királyságban a Bridgend és a Dagenham motorgyárakban. Ugyanakkor a vállalat legalább április 27-ig ideiglenesen felfüggeszti a Valenciában folytatott tevékenységét.

“Fontos, hogy munkatársainkat a lehető legegyértelműbben tájékoztassuk arról, meddig áll majd fenn a jelenlegi helyzet,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke. “Reméljük, hogy a következő hónapban javul majd a helyzet; ám a munka újrakezdésével kapcsolatos terveink továbbra is a mindenkori feltételektől és az adott országok kormányainak rendelkezéseitől függnek.”

A Fordnak a gyártás újraindításáról szóló terveit jelentős mértékben befolyásolják a következő hetek járványügyi eseményei, az adott időben érvényes országos szintű korlátozások, a beszállítók rendelkezésre állása és a márkakereskedői hálózat működésének lehetőségei. A vállalat ‘vissza a munkához’ terve a dolgozók védelme érdekében minden körülményt figyelembe vesz, így az emberek számára javasolt fizikai távolságtartást biztosító intézkedéseket, valamint egyéb munka- és egészségvédelmi és biztonsági protokollokat is.

A termelési tevékenységeket biztosító munkatársak, illetve azok számára, akik továbbra is fontos szerepet töltenek be a gyártással nem foglalkozó létesítményekben és távolról végzik a munkájukat, továbbra is fennmarad a jelenleg fennálló munkarend.

Ugyanakkor a Ford és dolgozói számos olyan kezdeményezésben vesznek részt Európa-szerte, amelyek a koronavírus (COVID19) terjedésének fékezését szolgálják, támogatva az országos szintű projekteket és a közösséget segítő tevékenységeket. Ezek a kezdeményezések számos területet ölelnek fel: az orvosi berendezések, például arcmaszkok és lélegeztető gépek gyártásától kezdve az egészségügyi dolgozóknak szánt tábori ágyak biztosításán át egészen a járművek adományozásáig a létfontosságú orvosi szolgáltatások céljára, vagy éppen élelmiszer fuvarozására és sürgősségi szállításra.

A vállalat számos nonprofit és civil szervezettel működik együtt, egész Európában segítséget nyújtva a helyi közösségeknek. A Ford Alapítvány ezen a héten ismertette új globális kezdeményezését, aminek révén a Ford munkatársai támogathatják hat európai ország jótékonysági szervezeteit.

A gyártás ideiglenes felfüggesztése mellett jelenleg a Ford legtöbb egyéb tevékenysége is szünetel Európa-szerte, kivéve azt a néhányat, amelyek létfontosságúak az üzletmenet folyamatosságának biztosításához.

A gyártás újraindításáról szóló tervekről további információk közlése a tervek megerősítése után várható.