Lécci nagyon óvatosan, megfontoltan, körültekintően és nyugodtan az utakon!!! A román horda frontátvonulása érkezik

A napokban jelentős személy és teherforgalom várható a közúti határátkelőhelyeken. 2019. december 20-23. között a kilépő irányban a hazatérő vendégmunkások miatt várakozásokra kell számítani elsősorban a szerb, a román és az ukrán határszakaszon.

A hétvégén belépő irányban szombaton és vasárnap a kora délutáni órákban lehet várakozásra készülni a bevásárló célú utazások, illetve 2019. december 26-án késő délutántól  kialakulhat várakozás a visszatérő vendégmunkások miatt. 2019. december 23-án és a december 24-26. közötti időszakban napközben a reggeli óráktól kora délelőttig és az esti órákban a ki- és belépő irányban is élénk lesz a forgalom valamennyi határátkelőhelyen, ezért a személyforgalomban várakozások alakulhatnak ki.

A hazai és nemzetközi áruszállítók, az ünnepi kereskedelmi forgalom növekedése és az év vége miatt igyekeznek teljesíteni szerződéses kötelezettségeiket, ami a közúti határátkelőhelyek teherforgalmát december 23-ig jelentősen megnöveli majd. Ez vezethet várakozások kialakulásához a határátkelőhelyeken és jelentősen megemelheti az oda vezető utak járműforgalmát is. A hétvégén, 2019. december 21-én 22 órától, december 22-én 22 óráig tart a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozása (kamionstop), majd ezt követően 2019. december 24-én 22 órától december 26-án 22 óráig ismét korlátozás lesz. 2019. december 27-én hajnaltól ismét jelentős teherforgalommal és helyenként várakozás kialakulásával lehet számolni.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésekről (hólánc, meleg folyadék, takaró).

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-60 percet is elérheti.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!