Így csúszkálnak az amatőrök a Nürburgringen – videó

A Nürburgring Nordschleife még száraz körülmények között is kemény pálya, hiszen a meredek emelkedők, lejtők sorát 160 különféle nehézségű kanyar színesíti. Úgyhogy ember legyen a talpán az az amatőr, aki jó időt ér el, és egyszer sem csúszik ki. Főleg akkor, ha (havas)eső teszi izgalmassá a körözést.

nord8.jpg

Ilyentájban, télen a közutakon is szükség van az autó megfelelő kezelésére, de a legfontosabb: kerülni kell a relatív gyorshajtást. A mellékelt november végi videó tele van olyanokkal, akik „nagyon sokkal” zuhantak a kanyarokba, aztán meglepődtek, hogy pörög az autó, mint a fene. Úgy 3:30-tól 4:10-ig látható három kocsi, amelyet meg tudott fogni a vezetője, de nem is mentek, mint a bolondok. Ennek ellenére érdemes megnézni, milyen finoman kezelték a gázt és a kormányt, hogy a pályán maradjanak. Tanulságos, többet ér minden magyarázatnál, de aki többet akar tudni, ebben a posztunkban talál néhány jó tanácsot.

A Nürburgringen bizonyos összegért bárki részt vehet a nyílt vezetési napokon, viszont ezen felül meg kell fizetniük a pályán okozott károkat, valamint a megsérült autók visszaszállítását a depóba.

nord3.jpg