Rudolf bőrbe bújt Mercedes-Benz CLA-ból kaptak ajándékcsomagot rászoruló gyermekek

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár ebben az évben is megszervezte dolgozói körében a mára már hagyománnyá vált karácsonyi jótékonysági kezdeményezését. A vállalat idén decemberben már ötödik alkalommal hirdette meg az „Ajándékozz mosolyt!” adománygyűjtő akciót. A jótékonysági gyűjtés során a kollégák 1-1 dobozban különböző ajándékokat összeállítva kedveskedtek karácsonyi meglepetéssel a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az előző évekhez hasonlóan a gyár tűzifa adományozással is segítette a rászoruló családokat.

Tavaly világszerte a vállalat munkatársai a karácsonyi jótékonysági akció során összesen mintegy 22 ezer darab ajándékcsomagot jutattak el a rászorulóknak. A Mercedes-Benz magyarországi gyára is hosszú távon elkötelezte magát a társadalmi ügyek mellett. A kecskeméti autógyárban a vállalati kultúra alapvető része a társadalmi felelősségvállalás és a szolidaritás, a gyár ezért a hátrányos helyzetű családok támogatásában is aktív szerepet vállal.

„A gyár munkatársai idén is számtalan ajándékot gyűjtöttek, hogy segíteni tudjunk a rászoruló gyerekeknek és hátrányos helyzetű családoknak. Felemelő az az élmény, hogy az adventi időszak minden évben még szolidárisabb közösséggé formál bennünket” – mondta Christian Wolff gyárigazgató.

A 2019. évi „Ajándékozz mosolyt!” jótékonysági akció keretében a gyár munkatársai játékokkal, könyvekkel és édességgel készültek, 45 ajándékcsomagot pedig –ami a felajánlott ajándékcsomagoknak csupán egy töredéke– a 2019. december 12-én, a gyárban megtartott ünnepségen a vállalat vezetősége személyesen adott át a gyermekeknek. Mára hagyománnyá vált a Mercedes-Benz gyár, illetve az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, a Kunszállási Gyermekekért Alapítvány valamint kiskunfélegyházi KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény közötti együttműködés. Idén is ez a három szervezet segít abban, hogy az adományok fennmaradó része, még az ünnep előtt a rászoruló családok gyermekeihez jusson.