Mindössze öt és fél évre ítélték a drogos krvt

Jogerősen öt és fél évre ítélték a zuglói kokainos gázolót

     Jogerősen öt és fél évre ítélte a Fővárosi Törvényszék hétfőn azt a nőt, aki három éve Zuglóban kokain befolyása alatt halálra gázolt egy 85 éves férfit.

    A törvényszék sajtóosztálya közleményben tudatta, a vádlott a 2016 novemberében történt baleset után lassítás, megállás, segítségnyújtás nélkül hajtott tovább.


    A tényállás tartalmazza azt is, hogy a vádlott 2016 áprilisában is kokain befolyása alatt vezette személygépkocsiját a IV. kerületben, a kábítószer hatására vezetés közben rosszul lett, autójával kiállt a forgalomból és a vezetőülésben elaludt.


    A törvényszék bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt öt és fél év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat és e mellett véglegesen eltiltotta a járművezetéstől.


    A törvényszék elrendelte azt is, hogy a vádlott a
büntetés-végrehajtási intézetbe való bevonulásáig lakóhelyét külön engedély nélkül nem hagyhatja el. E rendelkezés ellen a védő fellebbezett.


    Sajtóhírek szerint a zuglói halálos gázolás után az autót vezető nő egy közeli szépségszalonba ment. Összetört Audiját a kozmetika előtt találták meg a rendőrök.

A nő ellen azóta újabb büntetőeljárás indult, mert újra bedrogozva vezetett.

Sajnos itt sem volt azonnal bumm a fejbe – Csak letartóztatták a kerékpározó gyereket gázoló majd magára hagyó férfit