Ezek a leginkább elnyűhetetlen modellek

udják, hogy hány kilométert tesz ki 250 ezer mérföld? Éppen 400 ezret. Tekintélyes futásteljesítmény, az már biztos, és a brit inews portál összesítése szerint a több mint 250 ezer mérföldet megtett kocsik klubját a Škoda Octavia vezeti, amelyből még mindig 1950 darab van forgalomban az Egyesült Királyság területén.

A használtkocsik vásárlóinak nagyon nem mellékes, hogy olyan modellt választ-e, ami tartósságáról ismert, vagy olyat, ami rövidesen szétesik alatta. Az autósok nem csak szerelemből vásárolnak kocsit, hanem többnyire komolyan számolnak a fenntartás költségeivel. Eszerint nyilván az a legjobb autó, amely csak megy és megy, de – megfelelő karbantartás mellett – nem hajlandó lerobbanni. Az autóvásárlás is egy befektetés, tehát fontos, hogy a jármű a lehető legtovább kitartson. Ilyen szempontból a brit autóállomány Szent Gráljának az Octavia bizonyult, de nem sokkal mögötte 1874 darabbal láthatjuk a VW Passatot.

elnyuhetetlenek.jpg

Igen érdekes a portál összesítése, különösen abból a szempontból, hogy a Volkswagen csoport öt modellje is szerepel a top-tízes listán.