Kényelmes töltés

A 400 voltos váltakozóáramú csatlakozóról 7,4 kW teljesítménnyel mintegy két és fél órát, a 230 voltos háztartási csatlakozóról pedig nagyjából hat és fél órát vesz igénybe a 14,1 kWh kapacitású akkumulátor teljes feltöltése.

Útközben 2-es típusú csatlakozóval ellátott, 3-as típusú kábel szolgál a töltésre a nyilvános állomásokon. Az Audi saját töltőszolgáltatása, az e-tron Charging Service kívánságra 19 európai országban nyilvános töltőállomások sokaságához biztosít hozzáférést, s az ügyfelek egyetlen kártyával számos különböző szolgáltatótól vehetik igénybe a töltést.

A myAudi alkalmazás révén az ügyfelek az Audi connect kínálatából használhatnak szolgáltatásokat okostelefonjukon. Ezek közé tartozik a pillanatnyi akkumulátortöltöttségi szint, illetve hatótáv lekérdezése, a töltési folyamat elindítása és timer-funkciójának programozása, valamint a töltési és fogyasztási statisztika áttekintése.

A myAudi alkalmazás további funkciója az indulás előtti előzetes klimatizálás, amit a légkondicionáló berendezés kompresszorának és az autó kiegészítő fűtésének egyaránt elektromos üzeme tesz lehetővé. Az ügyfél pontosan meghatározhatja, milyen hőmérsékletre kívánja felfűteni, illetve lehűteni az utasteret, s modellváltozattól és felszereltségtől függően a kormánykerék, az ülések, a külső visszapillantó tükrök, valamint az első és a hátsó szélvédő fűtése, illetve az ülésszellőztetés is aktiválható az előzetes klimatizálás funkcióján keresztül.


A megadott felszereltségek, adatok és árak a Németországi modellprogramra érvényesek. A változtatás és a tévedés joga fenntartva!

* Az összes említett és a német piacon elérhető modell összegyűjtött üzemanyag-fogyasztási, illetve elektromosáram-fogyasztási értékei a jelen médiainformáció végén található felsorolásban tekinthetők meg.

** A tartományként megadott üzemanyag-fogyasztási, elektromosáram-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási értékek az alkalmazott gumiabroncsok/keréktárcsák és a választott járműfelszereltség függvényében alakulnak.

Az említett modellek fogyasztási adatai
(A tartományként megadott üzemanyag-fogyasztási, elektromosáram-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási értékek az alkalmazott gumiabroncsok/keréktárcsák és a választott járműfelszereltség függvényében alakulnak.)

Audi A8 L 60 TFSI e quattro:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 2,7 – 2,5; elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 21,2 – 20,9; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 61 – 57

Audi A7 55 TFSI e quattro:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 2,1 – 1,9; elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 18,1 – 17,5; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 48 – 44

Audi Q5 55 TFSI e quattro:
Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 2,4 – 2,0; elektromosáram-fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 19,1 – 17,5; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 53 – 46