Íme a Crafted For lexus exkluzív kézműves kollekciója

Az elmúlt években az ’egyszerű környezetbarát, high-tech luxusautómárkából’ a társadalmi felelősségvállalás területén, a nemzetközi dizájn, vagy épp a filmek világában is markáns szereplőként igazi életmódmárkává váló Lexus immár nem csupán különleges élményterek létrehozásával (INTERSECT BY LEXUS – New York, Tokió, Dubai, THE LOFT by Lexus – Brüsszel, Lexus Meets – Tokió) igyekszik mind szélesebb körben bemutatni a vállalat képviselte értékeket, hanem egy új generációs kézműves iparművészek által létrehozott különleges kollekció révén is, amely a CRAFTED FOR LEXUS nevet viseli.

A CRAFTED FOR LEXUS kifinomult és időtlen kiegészítőkből összeállított, nagy gonddal összeválogatott kollekció. Készítői az iparművészek új generációját képviselik, akiket a kézművesség iránti elkötelezettségük miatt választott ki a Lexus, ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy a tervezők dizájn-filozófiája egybecsengjen a márka formavilágával. A New York-i CRAFTED FOR LEXUS kollekcióban az amerikai tervezők munkái mellett a Lexus globális kollekciójának darabjai is megtalálhatók. Ha valaki szeretné személyesen is megtekinteni ezeket a tárgyakat, vagy szívesen megvásárolná valamelyik kiegészítőt, azt már az INTERSECT BY LEXUS elnevezésű, a márka esszenciáját visszaadó New Yorki-i élményterében is megteheti, ahol a legendás japán vendégszeretet és az ezzel együtt járó gasztronómiai élmények mellett bepillantást kaphat a Lexus által képviselt lenyűgöző, futurisztikus és letisztult formavilágba és high-tech, jövőbemutató technológiákba is.

A kézművesség kultúrája

Senkit sem kell győzködni arról, milyen kifogástalan munka áll egy luxusautó elkészítése mögött. A Lexusnál a Takumi mesterek azok, akik az autógyártás minden fázisában ügyelnek a kifogástalan minőségre. Ezek a rangidős mesteremberek nemcsak a modern technológiára támaszkodnak, hanem olyan ősi módszerekre is hagyatkoznak, mint a tapintás és a látás. Ez a tudás csak sok-sok év gyakorlatával szerezhető meg. Minden Takumi mesternek újra meg újra bizonyítania kell kifinomult készségeit, például egy kézzel, 90 másodperc alatt kell elkészíteniük egy tökéletes origami-macskát. A Lexus mindig is sokra tartotta az iparművészeket, megbecsülve a dizájn iránti elkötelezettségüket, a részletekre fordított figyelmüket és azt, hogy tovább viszik az ősi művészetek hagyományait. Ezt a megbecsülést tükrözi a CRAFTED FOR LEXUS kollekció, amely a világ legjobb tervezőinek munkáit kínálja az igényes nemzetközi vásárlóközönségnek. A New York-i művészek munkáiból álló CRAFTED FOR LEXUS kollekció mellett bemutatkozik a nemzetközi CRAFTED FOR LEXUS gyűjtemény is. A kézműves termékek az INTERSECT BY LEXUS élménytérben is megvásárolhatók. Alább bemutatásra kerül néhány tárgy a CRAFTED FOR LEXUS Nemzetközi Kollekcióból, amelyek már New York-ban is kaphatók.