SQ7 utastér és felszereltség

Sportos teljesítmény
Utasterében az Audi SQ7 TDI** sötét bőr/Alcantara kárpitozással fogad, a dekorbetétek matt szálcsiszolt alumínium vagy opcióként karbon felülettel hangsúlyozzák a sportos stílust. Kívánságra harmincféle, igény szerint beállítható színnel a kontúr-/hangulatvilágítás-csomag emeli ki az alapvető dizájnvonalakat és -felületeket. A sportülések mellett az elöl “S” felirattal díszített, alumíniumbetétes megvilágított küszöblécek is a szériafelszereltséghez tartoznak, a pedálok, a lábtámasz és a rakodóperem pedig nemesacél borításúak. Az integrált fejtámlával kiformált, kívánságra rendelhető S-sportülés plusz támláján S-nyomattal, pneumatikus támla-oldalpárna állítással és rombuszmintájú steppeléssel varrott Valcona bőr kárpitozással készül. A színpaletta a feketétől a rotorszürkén át, egészen a kizárólag az S-modell számára kínált Arras-vörösig terjed, s a középső kartámasz is harmonikusan illeszkedik az összhatásba. Az S-sportülés plusz szellőztető- és masszázsfunkcióval is felszerelhető.

A csúcsszínvonalú hálózati kapcsolatokról már alapkivitelben az érintőképernyős kezeléssel kiegészített MMI Navigációs rendszer plusz gondoskodik, az LTE advanced technológiát, WLAN-hotspotot, a természetes hangvezérlést és az Audi connect szolgáltatások széleskörű portfólióját egyaránt elhozva a fedélzetre. Utóbbi része egyebek mellett az online-közlekedési információk, a Google Earth igénybevételével zajló navigáció, a hibridrádió és az Amazon az MMI kezelési rendszerbe integrált, felhőalapú Alexa beszédszolgáltatása is. Újdonságként egészítheti ki mindezt a közlekedésilámpa-információ, amely az autót a közlekedési lámpák központi számítógépével hálózatba kapcsolva a teljes egészében digitális kombinált műszeregységen, illetve az extrafelszerelésként rendelhető Head-up kijelzőn szolgál információval a vezető számára, nagyban hozzájárulva a gazdaságos közlekedéshez és hatékonyan segítve a folyamatos forgalomáramlást. Az Audi virtual cockpit minden műszert S-specifikus megjelenítéssel ábrázol, Performance-nézete pedig az ez esetben különösen sportos stílusú fordulatszámmérőt helyezi a középpontba.

Mindemellett számos kényelmi felszerelés egészíti ki a széleskörű kínálatot, mint például a négyzónás automatikus légkondicionáló berendezés, az ajtók zajtalan zárását szolgáló szervofunkció, a térhangzású Bang & Olufsen Advanced Sound System, valamint az illatosítást és ionizátort is magában foglaló légminőség-csomag. A dinamikus irányjelzőkkel kiegészített Matrix-LED fényszórók alternatívájaként a lézervilágítást is tartalmazó HD-Matrix-LED fényszóróit kínálja az Audi. A rendelkezésre álló vezetői segédrendszerek egész sorából kívánságra a vezetőt a jármű hossz- és keresztirányú irányításában egyaránt támogató adaptív menetasszisztens is megrendelhető.