Jön a Lexus LY 650 luxusjacht

A világ vezető környezetbarát hibrid elektromos luxusautógyártójaként ismert Lexus hamarosan vízre száll sorozatgyártású jachtja, az LY 650 első példányával. A márka legfrissebb formanyelvét, az L-finesse dizájnfilozófiát az autóiparon kívül alkalmazó, sorozatgyártású LY 650 a lenyűgöző Lexus Sport Yacht Concept hajótanulmány által kijelölt úton halad tovább.

Hogy az álom megvalósulhasson, a Lexus az egyedi hajók építésében igen kiterjedt tapasztalattal rendelkező Marquis Yachts hajóépítő műhelyre bízta nem csupán a Lexus jacht megvalósítását, de annak értékesítését és karbantartását is. A műhely annak idején a Lexus Sport Yacht Concept megépítésével bizonyította alkalmasságát. A Lexus luxusjachtjáról az alábbi linken tekinthető meg videó: https://www.youtube.com/watch?v=OsRlpU8oogg

A Lexus exkluzív felvételeket tettközzé a Pulaski városában (Wisconsin állam, USA) működő Marquis Yachts által épített LY 650 jachtról. A kézműves hagyományok, a modern technológiák és az ihletett tervezés páratlan kombinációja ideális partnerré teszi a Marquis Yachtsot abban, hogy életre hívják a Lexus hajótervezésének második fejezetét. A saját szakterületükön felmérhetetlen tapasztalattal bíró, legendás Lexus Takumi mesterek méltó partnerei a Marquis nagy tudású hajóépítő szakemberei, akik közül sokan harminc éve dolgoznak a vállalatnál. Az Lexus LY 650 első példánya a várakozások szerint 2019 második félévében mutatkozik be.

MŰSZAKI ADATOK (előzetes értékek)
Teljes hosszúság: 19,96 m
Hajótest szélessége: 5,72 m
Motorok: 800 lóerős IPS ikermotorok
Üzemanyagtartály térfogata: 3785 l
Ivóvíztartály térfogata: 852 l
Szennyvíztartály térfogata: 643 l
Luxuskabinok száma: 3 
Mosdók száma: 3 
Alvóhelyek száma: 6