Egy kosaras (robot) naplója

A cél kitűzésével még tovább nőtt a nyomás.

Több mint hatórányi, folyamatos dobálás után CUE3 sikeresen bedobta kétezredik büntetőjét; már csak néhány dobás volt hátra. Hat órával és harmincöt perccel a rekordkísérlet kezdetét követően pedig eljött a pillanat, amit annyira várt a csapat. Hivatalosan is felállították a rég vágyott Guinness rekordot: „A legtöbb folyamatosan elvégzett, sikeres büntetődobás, amelyet humanoid robot hajtott végre (emberi segítséggel): 2020.” A Guinness Világrekordok olyan személyeket, tárgyakat vagy tevékenységeket kutat fel, akik, és amelyek világszerte ösztönzőleg hathatnak másokra, és méltón képviselik a kor szellemét.

„A rekordkísérlet során a Toyota munkatársaiként dolgoztunk, ugyanakkor egy hivatásos sportegyesülettel is együttműködtünk, és olyan célt tűztünk ki magunk elé, amit még soha senkinek nem sikerült elérnie.” – meséli Nomi projektvezető. „A robot fejlesztése kapcsán komolyan elmélyültünk a gyártásban, és egyetlen cél megvalósításának szenteltük minden figyelmünket. Nagyon boldogok voltunk, amikor ezt a célt sikeresen megvalósítottuk. Örömünkre szolgálna, ha munkánkat megismerve minél többen kezdenének érdeklődni a kosárlabdázás, a robotok vagy a gyártás iránt.”

A CUE fejlesztési csapat következő célja, hogy 2020 januárjában részt vegyenek a B.League All-Star mérkőzésén. Vajon a CUE3 továbbfejlődik CUE4-gyé? Majd kiderül!