Hidrogén üzemanyagcellás Mirai flottával segítik a NOB munkáját

A nemzetközi olimpiai és paralimpiai mozgalom mobilitási partnere (egyben a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatója), a Toyota nulla károsanyag-kibocsátású hidrogén üzemanyagcellás Mirai modellekből álló flottával támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) munkáját, reflektálva arra, hogy a svájci Lausanne-ban székelő szervezet mobilitási tervének fontos részét képezi a környezetbarát autók használata.

A Tokiói Olimpiára készülő magyar olimpikonokat 28 környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-rel támogató Toyota 8 darab Mirai személyautót – vagy más néven üzemanyagcellás elektromos járművet (FCEV) – a Környezetvédelmi Világnap alkalmából adták át az Olimpiai Házban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) új, fenntarthatósági szempontok alapján tervezett és épített székházában, amelynek hivatalos megnyitója 2019. június 23-án lesz. A világszintű olimpiai partner Toyotát a svájci átadási ünnepségen a Toyota európai értékesítési alelnöke, Matt Harrison képviselte. Az eseményen jelen volt még Timo Lumme, a NOB televíziós és marketing szolgáltatásaiért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Marie Sallois-Dembreville, az NOB fenntarthatóságért felelős igazgatója is. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egy önkéntesekből álló független nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy a sport által tegye jobbá a világot. Bevételeinek több mint 90 százalékát a sport-mozgalmak számára osztja szét, ami azt jelenti, hogy naponta mintegy 3,4 millió dollárt juttat a sportolók és szövetségeik számára világszerte.

A járművek tankolásához egy ideiglenes hidrogéntöltő állomást is telepítenek az új központi irodaházba (ez lesz Svájcban az első ilyen létesítmény), de hamarosan egy nyilvános töltőállomás is nyílik majd a közelben. Az állomás megújuló energia felhasználásával állítja elő a hidrogént a NOB nyolc Toyota Mirai modellje számára; mindez egybevág a szervezet törekvésével, hogy jelentősen csökkentse széndioxid-kibocsátását.

Miközben közeledik az Olimpiai Ház átadása és egyre közelebb kerülünk a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékok megnyitásához, a Toyotával kialakított mobilitási együttműködésünk újra meg újra hatalmas léptekkel halad előre. A Toyota fenntartható mobilitási megoldásai hatékonyan támogatják az Olimpiai Ház ökológiai célkitűzéseit, és környezettudatos közlekedést ígérnek az olimpiát rendező városok és országok számára.” – avat be Lomme.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!