Újra szaladgálnak… Forgalomkorlátozások a belvárosban május 12-én délelőtt futóverseny miatt

Fővárosi fő közlekedési útvonalak – mint a budai és a pesti rakpartok, valamint a Margit híd – szakaszos, időszakos lezárásával rendezik meg a 15 év – 15 km futóversenyt Budapesten május 12-én, vasárnap 10 és 12 óra között. A forgalomkorlátozások miatt a délelőtti órákban változik többek között a 15-ös, a 26-os, a 115-ös, a 226-os busz, valamint a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos közlekedési rendje.

A futóverseny miatt május 12-én, vasárnap 10 és 12 óra között szakaszosan, a futók elhaladásának idejére korlátozzák, illetve lezárják a közúti forgalom elől a Szabadság tér–Zoltán utca–Nádor utca–Steindl Imre utca–Akadémia utca–Zoltán utca–Széchenyi felső rakpart–Garibaldi utcai lehajtó–id. Antall József rakpart–Jászai Mari téri felhajtó–Széchényi rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Germanus Gyula park–Üstökös utca–Árpád fejedelem útja–Margít hídi felhajtó–Liptay utca–Margit híd–Jászai Mari tér–Széchényi rakpart–Markó utcai lehajtó–id. Antall József rakpart–Garibaldi utcai felhajtó–Garibaldi utca–Nádor utca–Szabadság tér útvonalat.

Az útlezárások miatt várhatóan az alábbiak szerint változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje:

–          A 2-es villamos 9:40 és 12:00 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

–          A 19-es villamos 10:00 és 11:40 között rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Batthyány tér M+H között közlekedik.

–          A 41-es villamos 10:00 és 11:40 között menetrend szerinti végállomásai között, azonban a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között az 56A és a 17-es villamos vonalára terelve, megállóik érintésével közlekedik.

–          A 9-es autóbusz 10 óra és 11:40 között Óbuda felé nem áll meg a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyen. A Kőbánya felé tartó buszok sem érintik menetrend szerinti Margit hídi megállójukat, helyette a budai hídfőnél az Üstökös utca kereszteződése előtt, valamint a 4-es és a 6-os villamos megállójában lehet felszállni a 9-es buszra.

–          A 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a CITY-troli járat 8 és 12 óra között a Boráros tér H felé a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Zrínyi utca megállóját. Ideiglenes útvonalán mindhárom járatra a 9-es busz Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca M és Szent István Bazilika megállójában, majd a 16-os busz Hild tér megállójában lehet felszállni.

–          A 26-os busz 10 óra és 11:40 között rövidített útvonalon, Árpád híd M és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik.

–          A Batthyány tér M+H felé tartó 109-es autóbuszra 10 óra és 11:40 között Margit híd, budai hídfő H megállója helyett az Üstökös utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

–          A 226-os busz 10 óra és 11:40 között módosított útvonalon, az Óbudai-sziget és az Árpád híd M között közlekedik. A buszjárat a Margitszigetre betérve a Centenáriumi emlékműnél visszafordul, majd a 26-os és a 34-es buszjárat megállóinak érintésével éri el az Árpád hídi ideiglenes végállomását.