Vérpezsdítő funky és kiváló borok a MINI nevével fémjelzett Gere Jazz fesztiválon

A Villányi borvidék dűlői között rendezik meg június közepén a remek borok, a gasztronómiai élvezetek és a szenvedélyes dzsessz ötvözéséből született VIII. Gere Jazz fesztivált. A kétnapos kerti partit a korábbi évekhez hasonlóan idén is támogató MINI exkluzív kényelmi szolgáltatással kényezteti a látogatókat.

A legdélebben fekvő hazai szőlőültetvények közé szervezett VIII. Gere Jazz idén nyáron a dzsessz egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja látogatóit június 14-én és 15-én. A koncertek mellett a rendezvényen hagyományosan főszerepet kapnak a villányi Gere Attila Pincészet borai és a kifinomult gasztronómiai fogások is.

Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fesztivál tematikáját, az idei év programjának kialakításában viszont maga a dzsessz volt a meghatározó tényező. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszön a villányi kerti parti hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő italok biztosítják a pezsgést, és hűen tükrözik a ’70-es évek glamúrját.

A Gere Jazz idei programjának pénteki első előadója a Malek Andi Soulistic lesz. A sokoldalú énekesnő a népdaloktól a swingig mindenhol megtalálja a helyét, Villányban a funky klasszikus darabjait formálja a saját ízlésére. A ráhangolódás után a Garami Funky Staff zenél Veres Mónika „Nika” és Bebe közreműködésével. Az ismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltja valóra: a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek ismert funky, diszkó- és soulslágereit idézi meg professzionális hangzásban, a vendégeket egy vidám házibuliba szólítva.

Szombaton áRON (azaz Romhányi Áron) & Szakonyi Milán duója kezd, akik többféle zenei hátterüknek köszönhetően izgalmasan ötvözik a dzsesszt, a blues-t és a funkyt. Ez a kérdezz-felelek – na meg némi rap – igazán fiatalos, dinamikus bevezetése lesz a napnak.

Utánuk lép fel a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert. A fesztiválra egyedileg összeállított, „Jazz+Funk+Sax” címmel fémjelzett műsorával és fúvós szekcióval bővített nagyzenekari formációjával, saját szerzeményekkel és külföldi előadók számaival bebizonyítja, hogy a funky instrumentális módon is vérpezsdítő.

A Random Trip lényege a spontaneitás; a színpadon késő este megszülető produkció most is egyedülálló koncertet ígér, hiszen ezzel a felállással nem hallhatjuk máshol a csapatot. Az élvonalbeli magyar zenészeket két nemzetközi sztárfellépő is erősíti majd: az acid jazz egyesült királysági csodájának tartott Incognito együttes ünnepelt énekesnője, Vanessa Haynes, valamint az ugyancsak szigetországi, a legdögösebb funkszenzációként aposztrofált PB Underground énekes-ütőhangszerese, Dan Pearce. A megismételhetetlen élmény és a fergeteges hangulat tehát ez esetben is garantált.

A BMW Group kulturális együttműködései immár több mint fél évszázados múltra tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több kapcsolatot ápol világszerte. Az együttműködések egyik fő pillérjét a zenei fókuszú rendezvények és kezdeményezések támogatása jelenti. Hazánkban a BMW Group a MINI márkán keresztül többek között a Gere Jazz pártfogolásával tanúsítja elkötelezettségét a kultúra iránti.

A fesztivál ideje alatt a MINI a Gere Jazz kiemelt támogatójaként egyrészt felvonultatja legújabb modelljeit, másrészt exkluzív shuttle szolgáltatást kínál a vendégeknek. A brit prémiumgyártó MINI Countryman modellekből álló flottájával biztosítja, hogy a vendégek gondtalanul és a lehető legnagyobb kényelemben utazhassanak a szálláshelyek és a Gere Birtok exkluzív kerti partija között.

További információk: http://www.gerejazz.hu/.