Hatodik alkalommal nyűgözték le a közönséget a klasszikus járműkülönlegességek a Balaton parton

A nem kifejezetten kegyes időjárási viszonyok ellenére is több ezer nézőt kápráztatott el múlt hétvégén a Balatonfüred Concours d’Elegance, vagyis a régiónk egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléje.

A május 3-a és 5-e között, immár hatodik alkalommal megrendezett és az utóbbi években a legjelentősebb klasszikus járműkülönlegességek kiállításai közé emelkedő Balatonfüred Concours d’Elegance-ra idén közel ötven youngtimer és oldtimer jármű érkezett szerte Európából. A több ezer látogatót vonzó, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált esemény idén is a BMW Group Magyarország kiemelt támogatásával valósult meg.

A VI. Balatonfüred Concours d’Elegance-on felvonuló járműkülönlegességek között hagyományosan szépségversenyt tartottak. A fődíjat, az a Best of Show kitüntetést egy 112 éves soros, négyhengeres, 3 literes, 15 lóerős motorral szerelt, Csehországból érkező francia gyártmányú túramodell, egy Lorraine-Dietrich VVM/CI nyerte el, míg a bajor prémiumgyártó különdíját egy négyüléses GT kupé, a 1973-as Lamborghini Espada szerezte meg. Az ünnepélyes vörösszőnyeges záróeseményen a díjakat Valker Viktor, az esemény alapítója, Zoób Kati a Balatonfüred Concours d’Elegance fővédnöke és Salgó András, a BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője adták át.

Az autós szépségversenyt ötödik éve támogató BMW Group Magyarország újdonságai mellett igazi BMW ritkaságok érkeztek a Tagore sétányra: egy 1931-es Dixi DA-4, mely a Szervezők különdíját nyerte meg, egy, a Youngtimer kategóriát megnyerő 1990-es BMW Z1, a Balatonfüred különdíjat elnyerő 1988-as BMW M635CSI, valamint egy 1956-os BMW 502 is emelték az esemény fényét.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a Balatonfüred Concours d’Elegance-on mutatta be a nagyközönségnek több vadonatúj modelljét is, így a teljesen megújult 7-es BMW limuzint, az új luxus SAV modelljét, az X7-est, valamint a BMW 8-as Cabriot, melyek látványosan képviselik a BMW Group exkluzív, luxus vonalát. A Balaton parton láthatóak voltak az idén 60-ik évfordulóját ünneplő brit MINI újdonságai, valamint a BMW Motorrad legfrissebb kínálata is.