Jövőbiztos vállalati felépítés

A BMW Group átszervezi dizájnrészlegeit

A Rolls-Royce luxusautók formanyelvéért felelős vezetői feladatokat Jozef Kaban, a BMW márka dizájnrészlegének irányítását pedig Domagoj Dukec veszi át.

A hosszú távon fenntartható, minden eddiginél strukturáltabb, jövőbiztos vállalati felépítés érdekében a BMW Group 2019. április 1-jei hatállyal átszervezi járműkialakításra, formanyelvre és dizájnra szakosodott divízióját. Jozef Kaban, aki eddig a BMW márka formatervezési részlegét irányította, az év második negyedévétől kezdve a Rolls-Royce luxusautók kialakításáért felelős vezetői feladatokat látja el. A BMW márka dizájnrészlegének irányítását ezzel párhuzamosan Domagoj Dukec veszi át, aki a BMW i és a BMW M modellek formanyelvét megálmodó tervezőrészlegek vezetője is egyben. A lépéssel a BMW jövőbeni modelljei még inkább összehangolt dizájn mentén, mégis egyedi karakterekként láthatnak napvilágot.

„A BMW Group dizájnrészlegeinek átszervezése a jövő iránti elköteleződés színtiszta szimbóluma. Az új felállás még hatékonyabb, még gyorsabb és még agilisabb formatervezési folyamatokat garantál, miközben az új irányítási szemléletek egyértelműen meghatározzák és a jövő elvárásaihoz igazítják az egyes márkák eltérő dizájntrendjeit” – nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője március 29-én, pénteken Münchenben.