Ausztrália krémje a felhők fölött repül és Lexusszal jár

A Melbourne-i repülőtér VIP-termináljánál mostantól Lexus szedánok és szabadidőjárművek szállítják az utasokat privát repülőgépeikhez.

A százmillió dolláros beruházással létrehozott Melbourne Jet Base a felső tízezer kapuja Ausztrália második legnagyobb városába. A hírességek, üzletemberek és politikusok a 15 ezer négyzetméteres terminál fényűző környezetében várhatják meg, amíg magángépük megkapja a felszállási engedélyt, vagy a tétlenség perceiben megcsodálhatják a világ egyik legcsodálatosabban felújított DC-3-as repülőgépét.*

A nemzetközi légi forgalomhoz kapcsolódó összes hatósági ügyintézést (a vámvizsgálatot, az útlevél-ellenőrzést és a biztonsági átvizsgálást) egyaránt házon belül, gyorsan és hatékonyan megvalósító Jet Base a prémium dizájn és a szívélyes vendéglátás légkörét biztosítja vendégeinek, méghozzá a földön tartózkodás utolsó pillanatáig. Éppen ezért exkluzív partneri megállapodást kötöttek a Lexus ausztrál importőrével, amelynek értelmében a japán luxusmárka biztosítja az utasok, valamint a hajózó személyzet szállítását a repülőgépek és a terminál között.

Az utasokat a márka zászlóshajójának, a Lexus LS luxusszedánnak a gondjaira bízzák. A flottában benzines és hibrid modellek egyaránt megtalálhatók, a felszereltség azonban egységes: a legmagasabb Sports Luxury szinten 23 hangszórós, 2400 wattos Mark Levinson audiorendszer, négyzónás klímaberendezés, motoros árnyékolók és aktív zajcsillapítás teszi békéssé a taxizás perceit. A belső kialakításáért számos nemzetközi díjban részesített Lexus LS fedélzetén félanilines bőrkárpitozású komfortülések gondoskodnak a maximális kényelemről: ezek masszázsfunkciója a központi kartámaszon lévő érintőképernyőről szabályozható, háttámlájuk dőlésszöge 48 fokban dönthető, amit külön lábtámasz segít kihasználni. A motoros mozgatású, memóriás, szellőztetett ülések között hűtőrekesz található, mögöttük pedig a hibrid kivitelben is 400 literes, tágas csomagtartó fogadja be az illusztris utasok kézi poggyászát és kabátját.

A Melbourne Jet Base a náluk leszálló repülőgépek személyzetéről sem feledkezett meg: őket hétszemélyes RX L szabadidőjárművek szállítják csendben és kényelemben a terminálhoz, így rövid pihenőjük abban a percben kezdetét veszi, amint lelépnek a repülőtér betonjára.

Az egyik leggazdagabb ausztrál üzletember, az Ausztrál Lovagrend tagja, Paul Little által alapított és vezetett Melbourne Jet Base teljes mértékben újraértelmezi a fényűzést, és a felszínes látványosságok helyett korunk valódi luxusát, az időt és az utazás élményét helyezi a figyelem középpontjába, mondta Scott Thompson, a Lexus Australia ügyvezető igazgatója. „Magától értetődő a kapcsolat a Melbourne Jet Base és a Lexus között, hiszen mindketten mértékadó, hiánytalan, emlékezetes utazási élményben részesítjük ügyfeleinket.”

* A Kananát (a név a Ghanában beszélt Siwu nyelven annyit tesz: csendes) 1938-ban építették, és még abban az évben Ausztráliába szállították, majd rendkívül kalandos életpálya (és számos ijesztő, de ártalmatlan kényszerleszállás) után 1971-ben kivonták a forgalomból. Összesen 67 224 üzemórát repült, majd több ezer órányi felújítás munka után állították ki.

Fotók: Lexus