A Taco Bell szósz életet menthet, de kell mellé egy Toyota is

A múlt héten bejárta a világsajtót az Egyesült Államokban, Oregonban a hóviharban ragadt férfi és kutyája csodálatos megmenekülésének története, aki öt napon át Taco Bell csípős szószon élt (vélhetően valamennyit a kutyus is kapott a túlélés érdekében). Ennek hatására a Taco Bell étteremlánc be is jelentette, hogy egy éven át ingyen adja az ételt és a hozzá járó szószt a szerencsés túlélőnek. Az azonban már csak a cikkeket részletesen elolvasva derül ki, hogy a férfi és a kutyus túlélését még egy fontos dolog segítette, ez pedig nem más volt, mint a férfi Toyota 4Runner terepjárója, amely nem csak a hóvihar ellen nyújtott számukra menedéket, de az extrém hidegben újra és újra beindítva a fagyhaláltól is megóvta őket.

Bárki, aki élt olyan helyen, ahol sok hó esik, jól tudja, mekkora zűrt tud okozni néha a havazás. Pár centi nem nagy dolog, de amikor már térdmagasságba vagy még feljebb magasodik a hó, az komoly akadály elé állíthatja az embert. A 36 éves oregoni Jeremy Taylor Oregonból nemrégiben saját bőrén tapasztalhatta meg, mekkora kényelmetlenséget, sőt veszélyt tud okozni egy váratlan hószakadás. A férfit február 24-én látták utoljára Közép-Oregonban tankolni, ahol az utóbbi hetekben hóviharok sorával kellett megküzdeni. A FOX29 jelentése szerint Taylor kikapcsolódni ment az erdőbe, egy erdészeti úton autózott, amikor úgy döntött, szunyókál egyet kutyájával, Allyvel. Arra ébredt, hogy a a Toyota 4Runnert szinte teljesen belepte a frissen esett hó. Amerre elnézett, mindenfelé több mint egy méteres szűz hó vette kerül, amely jóval a motorháztető fölé magasodott, így a férfi meg sem próbálkozott azzal, hogy gyakorlatilag teljesen ellepett autóval keresztülvágjon rajta. Ehelyett kutyájával megkísérelt visszagyalogolni a civilizációba, ám ez is reménytelennek bizonyult, így visszatért a 4Runnerhez, és alkalmanként beindítgatva a motort Taylornak és Allynek sikerült melegen tartania magát és elkerülni a kihűlést. Szerencséjükre az autó elektronikája és akkumulátora gond nélkül megbirkózott az extrém hideggel. Ezt követően öt napig vártak, hátha rájuk talál valaki…és bár ételük nem volt akadt pár csomag Taco Bell mártás a kesztyűtartóban, ez szolgált számukra táplálékul az erdei tartózkodás alatt. Rendőrségi források szerint Taylort végül egy motorszános túrázó fedezte fel, és egy hómaró és csapata mentette ki szorult helyzetéből. Taylor és kutyusa mindketten sértetlenek voltak, amikor a mentőcsapat napokkal később rájuk talált, bár nyilvánvalóan meglehetősen éhesek.

„Köszönet mindenkinek, végre biztonságban vagyok és Ally, a kutyám is. Hálás vagyok a sok segítségért. Szerencsés voltam, de máskor inkább kihagyom az ilyet. Hamarosan mindenkivel összefutok.” – írta Taylor megmenekülését követően egy Facebook posztban, hozzátéve, hogy „a Taco Bell csípős szósz életet ment.”

William Bailey őrmester, a Deschutes County Sheriff Hivatal szóvivője szerint Taylor szerencséjére egy hómobilos kiránduló éppen a méteresnél is magasabb hótakaró által körbevett Toyota 4Runner környékén élvezte a friss havat március elsején. A féri által riasztott felmentő egység egy nagy teljesítményű lánctalpas hómaróval hozta ki az erdőből a túlélőt és kutyáját.

A hírekre reagálva a Taco Bell gyorséttermi hálózat bejelentette, hogy egy éven át ellátja Jeremy Taylort ingyen étellel és – természetesen – a „szószzal, ami jár hozzá”.

 „Örülünk, hogy Jeremy és Ally rendben vannak. Tudjuk, hogy a szószaink bámulatosak, de ettől a történettől minden új szintre lépett.” – fogalmazott a gyorséttermi lánc az Oregon Live-nak. „Kapcsolatban vagyunk Jeremyvel, és küldtünk neki egy igazán kiérdemelt ajándékot, a Taco Bell éves ellátmányát, természetesen a hozzá tartozó szószos zacsikkal.”

Arról nem szól a fáma, hogy mi lett az életmentő 4Runnerrel, vélhetően amint kicsit olvad a hó, saját keréken hagyja majd el a terepet, Taylor pedig nyilván ragaszkodik majd hozzá az öt napos életre szóló kaland után.