A Gran Turismo Sportban is hasít a GR Supra

PlayStation-ön versenyezhetünk a Toyota GR Suprával

A Gran Turismo Sport szimulátor legutolsó frissítésében a sorozatgyártású Toyota GR Supra is ott van a választható járművek között. Ezzel 17-re emelkedett a konzoljátékban rendelkezésre álló Toyota modellek száma.

A forgalmazás első évében mindössze 900 európai vásárló részesülhet az új generációs Toyota GR Supra élményében. Máris több ezren iratkoztak fel ugyanakkor a várólistára, így akinek most jutna eszébe, hogy megvásárolja az ikonikus Toyota sportautó legújabb, ötödik kiadását, hosszú, türelmes várakozásra kell berendezkednie. Addig is azonban, amíg sorra kerülnek, a Gran Turismo Sport konzoljátékon keresztül már most kipróbálhatják a GR Suprát, méghozzá versenykörülmények között.

A kizárólag PlayStation 4 konzolra elérhető autóverseny-szimulátor március elején kiadott, ingyenes frissítésében ugyanis letölthető a Toyota GR Supra RZ, azaz a vadonatúj, kétüléses sportkupé japán belpiacos kiadásának soros hathengeres motorral szerelt változata. Ezzel teljessé vált az ötödik generációs Supra jelenléte a legendás szimulátor-sorozatban. Tavaly a Toyota GR Supra Racing Concept előtanulmány vált elérhetővé a 2017-ben bevezetett, hetedik generációs játékszoftverben. Ezt megelőzően, a konzoljáték hatodik szériájában debütált a mai szériamodellt már 2014-ben előre vetítő Toyota FT-1 koncepciójármű, valamint az annak alapjaira, kifejezetten a Gran Turismo játékhoz kifejlesztett, képzeletbeli Toyota FT-1 Vision Gran Turismo is, amely jelenleg két kivitelében is kipróbálható. A Supra két korábbi generációja is képviselteti magát a játékban: az 1988-as Supra 3.0GT Turbo (ez volt az első olyan széria, amelyet Japánban is Supra néven forgalmaztak), valamint az 1997-es Toyota Supra ZR révén; az utóbbi, negyedik Supra generáció 1999 óta a Gran Turismo összes kiadásában megtalálható.

A Gran Turismo sorozatokban megszokott, rendkívül valósághű grafikát és menetdinamikát némi nosztalgikus visszatekintéssel is megfűszerezhetjük a játékon belül elérhető Supra Legend márkakupában. Itt negyedik és ötödik generációs Supra modellek versenyeznek egymással olyan legendás helyszíneken, mint a Nürburgring vagy a szintén most bevezetett japán Autopolis versenypálya.

A fent említett Supra modellek és tanulmányautók mellett tíz további Toyota utcai modellt vagy versenyautót is választhatunk a Gran Turismo Sportban. A GT86 kétféle utcai, valamint rali- és pálya-versenyautó kivitelében a 2015-ös kompakt S-FR sportkupé-tanulmány és ennek egy évvel későbbi versenyautó-átirata, továbbá a második generációs, bukólámpás MR-2 mellett olyan csemegéket is választhatunk, mint a Toyota LMP1-es hibrid versenyautói (TS030 és TS050 Hybrid) vagy Japán első szupersportkocsija, a Toyota 2000GT.

A Toyota GR Supra akció közben is megtekinthető a Gran Turismo Sport játékban:

https://youtu.be/xKFExWjvLmE

Fotók: Toyota, Gran Turismo Sport (PS4)