Elektromos kéziszerszámokkal támad a Peugeot

PEUGEOT szerszámok: igényes design és minőség, megújult identitás

A PEUGEOT Design Lab tervezőinek keze között teljesen megújult a PEUGEOT szerszámok külseje. A Energy Drill fúró- és csavarozógépekkel útjára indított szerszámkínálat stílusa a PEUGEOT 3008 SUV-ról és a 308 GTi-ről ismerős kéttónusú „coupe franche” technikát követi. A letisztult design még jobban kiemeli az eszközök nagy teherbírását és kompakt méretét, és a felhasználók által észlelt magas kiviteli minőséghez is nagyban hozzájárul. Az ergonomikus kialakítás és a szerszámok többségére jellemző, kétféle anyagból készült fogantyú biztonságos fogást és kényelmes használatot tesz lehetővé.

Az új kínálat bevezetése alkalmából új külsőt és nevet kapott a PEUGEOT Outillage weboldala is: www.peugeot-outillage.com. A cég logója is megújult: az új szlogen – „Peugeot, L’Energie Créative” (Peugeot – a kreatív energia) – a minőséget, stílust és kreativitást értékelő barkácsmestereket és szakembereket szólítja meg. A PEUGEOT Outillage számára a felhasználó az első: a vállalat azon túl, hogy minden egyes szerszámhoz védőfelszerelést kínál, a hároméves Collect & Change prémium garanciaszolgáltatás révén a termékek három munkanapon belül történő cseréjét is biztosítja.

Az új szerszámkínálattal a Peugeot Outillage megerősíti pozícióját a hordozható elektromos szerszámok növekvő piacán, az 1810 óta fűrészlapokat gyártó PEUGEOT pedig szimbolikusan visszatér a gyökereihez. A jelenleg már kapható szerszámokat a 2018. szeptemberi hannoveri és párizsi autókiállításokon láthatta először a nagyközönség.

Háttér

A Peugeot megújult szerszámcsaládját a Peugeot Design Lab vezető formatervezője, Pierre Gimbergues alkotta meg, akinek a stúdió legextravagánsabb munkái fűződnek a nevéhez. 2013-ban ő alkotta meg a valódi fa és szénszálas műanyag házasításából született, futurisztikus GTi szörfdeszkát. Ugyancsak neki köszönhetjük a XIX. század nagy francia órásmestere, Onésiphore Pecqueur hagyatéka előtt tisztelgő Pecqueur Conceptuals svájci márka különleges koncepció-óráját (2015), amely egyidejűleg két időzóna pontos idejét jelenítette meg.

Ugyancsak ő jegyezte az Onyx szupersport-tanulmányautóból kibontakozott dizájn-sorozat eddigi legnagyobb, legmegdöbbentőbb és legdrágább tagját. A 2014-ben bemutatott Onyx köztéri kanapéban 11 ezer éves vulkanikus kőzet és nyers karbon kompozit alkot tökéletes, bár meglepő egységet. Az ipar és a természet váratlan szimbiózisát ünneplő bútordarabot Pierre Gimbergues saját kezűleg alkotta meg 70 munkanap alatt, a kanapé hossza három méter, tömege meghaladja a 350 kilogrammot. Az előbbiekben említett munkákkal ellentétben az Onyx kanapé egyetlen elkészült példánya piaci forgalomba került – mellbevágó 185 ezer dollárért.