Használati kényelem

ÚJ TECHNOLÓGIÁK INTEGRÁLÁSA

A Citroën használati kényelem iránti elkötelezettsége a műszerfalon és az utastérben található vezérlőgombok ötletes elhelyezésében is megmutatkozik. A Citroën funkcionális újításai közé tartozik az új technológiák tökéletes integrálása, melynek célja a vezető segítése, valamint a kényelem és a praktikusság növelése. A gyártó évtizedes tapasztalataiból levont tanulságok is rávilágítanak erre. A technológia fejlesztése és annak integrálása a Citroën gépkocsik utasterébe a márka e téren szerzett több évtizedes tapasztalatában és szakértelmében gyökerezik.

A Lunula első modelljei után, a C6-oson került bevezetésre az első head-up display rendszer, amely a szélvédőre vetítette ki a legfontosabb információkat, hogy megkönnyítse azok leolvasását. Azóta ez a funkció már több új modellben is megtalálható, mint például a SpaceTourer és az új C3 Aircross SUV. A Citroën a Xsara Picasso modellel kezdte meg a teljesen digitális műszercsoport széles körű alkalmazását, melynek kialakítását azóta számos más modellen tökéletesített tovább. Ma a C4 SpaceTourer egy 12 colos digitális műszerfallal van ellátva, amely kényelmes, funkcionális módon jeleníti meg az információkat.

A márka jelenlegi modelljein már megtalálható ember-gép interfészeknél (HMI) központi szerepet játszik az egyszerűség. Az online érintőképernyők átveszik az okostelefonok funkcióit. Egy könnyen kezelhető eszközzel kapcsolják össze a vezetőt és az utasokat a külvilággal, amely a MirrorLink, az Apple CarPlay® és az Android Auto® technológiák segítségével tükrözni tudja az okostelefon-alkalmazásokat.

A legelső kanyarkövető fényszóróktól kezdve, a Lunulán keresztül, egészen a digitális képernyőkig, az új technológiák integrálása az új Citroën modellekbe a praktikusság és a funkcionalitás jegyében történik.