A Lexus Quarterback Safety System+ hatásosabban óvja az amerikaifoci irányítót, mint az eddigi védőfelszerelés

Mindez persze nem komoly, de a múlt hétvégi Super Bowl apropójából egy rendkívül vicces videóval és egy egész kis mini-weblappal készült a témában az egyébiránt a világ legzöldebb és leginnovatívabb prémium autógyártójának tartott Lexus. Az amerikai futballban az irányító játékosok gyakran megszenvedik az ütközéseket, ezért a Lexus most úgy alkalmazta autóipari biztonsági technológiáit, hogy a passzoló futballista gyakorlatilag érinthetetlenné váljon. Hogy ez furcsán hangzik? Tényleg? És hol van az megírva, hogy a légzsák tiltott eszköz a fociban?

Ahogy az már lenni a szokott, az autógyárak reklámokat gyártanak a futballszezon idejére, így a Lexus is elkészítette a maga filmjét, bemutatva az intelligens (és természetesen a valóságban nem létező) Lexus Quarterback Safety System + rendszert. A QBSS+ olyan biztonsági technológiákat egyesít, amelyek megóvják az irányítót a sérülésektől. Az amerikai futballban ugyanis létezik egy újonnan bevezetett – és sokat vitatott – szabályváltozás az irányító játékosok szándékos támadásáról.  Ez a szurkolókat, elemzőket, edzőket és játékosokat egyaránt foglalkoztató, már-már társadalmi méreteket öltő vita ihlette meg a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos luxusautókat gyártó Lexust is hogy elkészítse azt a meglehetősen vicces videót, amelyben a korábbi kupagyőztes sztárjátékos, Matt Leinart közreműködésével  bemutatja új, innovatív védelmi rendszerét, ami gyakorlatilag érinthetetlenné teszi a veszélyes poszton játszó irányítókat. A Lexus rendkívül ötletes és humoros kisfilmje az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=ePFksi1dDZQ

És hogy miket is tartalmaz a vicces kisfilmben szereplő Lexus Quarterback Safety System +? Ott van például a holttérfigyelő rendszer, ami jelzi az irányítónak, mikor kell – ahogy a Lexus mondja – „magzati pozícióba kuporodnia.” A sisakban kivetítik egy 360 fokos kamera madártávlati képét, hogy a játékos pontosan lássa, hogyan kerülheti el az ellenfél játékosait, a Scramble Maps funkció pedig kivezeti az irányítót a tolongásból a játék végén. És még mindig lehet fokozni a helyzet abszurditását. A beépített hurrogáscsillapító rendszer kiszűri a nézők szitkait, és átfordítja azokat biztatássá, megóvva ezzel az irányító „sérülékeny egóját”, ahogy a Lexus fogalmaz. Végezetül pedig ott a hét légzsákból álló védelmi rendszer, ami sokkal kellemesebbé teszi az eséseket, ha az ellenfél mégis megközelítené az irányítót. El kell ismernünk: a videóban szereplő Matt Leinart remek humorral játssza el a szerepét, viccesen kifigurázva a primadonnának számító irányító játékosokat. Mindez persze egy autóipari reklám. A Lexus azért készítette a videót, hogy népszerűsítse az új UX crossovert, amelyben a valóságban is megtalálható mindaz, amit poénként mutattak be QBSS+ rendszer részeként. Csakhogy sokkal kevésbé vicces dolog egy autóról beszélni, mint a futballistákat cinkelni. Az autógyár által csak QBSS+ kódnéven (Quarterback Safety System +) emlegetett fejlett technológiákat az egyébiránt a hamarosan a magyarországi márkakereskedésekbe is megérkező Lexus UX kompakt prémium crossover kategóriaelső biztonsági alapfelszereltsége ihlette. Az új modell olyan funkciókat is kínál, mint a kerékpárosok nappali és a gyalogosok rossz fényviszonyok közti észlelése, vagy a közlekedési jelzőtáblák felismerése, így az UX aktív biztonsági felszereltsége a Lexus által valaha kínált egyik legátfogóbb védelmi csomagnak számít. No de, tekintsük át alább a fantáziadús Lexus marketingesek által a természetesen valójában nem létező QBSS+ rendszerhez kitalált vicces funciókat.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!
LAPOZZ A KÖVETKEZŐ OLDALRA!