“Nem várt gyorsulás miatt” hívják vissza a Barbie Dream Campereket (Fotókkal, videóval)

Azt már megszokhattuk, hogy egy-egy felismert “típushiba” miatt az autógyártók visszahívják egy modelljüket, hogy a márkaszervizben minél előbb orvosolják a problémát, megelőzzék a bajt.

Arra azonban nem nagyon volt még példa, hogy egy gyermekeknek készült elektromos kisautót kelljen visszahívnia egy gyártónak.

Nos, a Barbie Dream Camper esetében most ez történik, mivel megállapították, hogy a “lakóautó” gyorsító pedáljánál elhelyezett kapcsoló hibásan működik.

Szerencsére, eddig még nem történt komolyabb baleset, ám az rendkívül veszélyes, hogy az autó akkor is tovább gyorsul/gurul, ha a gyermek már nem nyomja a gázpedált.

A Fisher-Price arra kéri a szülőket/tulajdonosokat, hogy vigyék el a kisautót mielőbb egy hivatalos Power Wheels szervizközpontba, ahol a technikusok új lábpedált és lábkapcsolót szerelnek be és ingyenes biztonsági ellenőrzést is biztosítanak.

A Barbie Dream Camper – nem mellesleg – rendelkezik egy „MP3 csatlakozóval” működő rádióval, illetve a kisautónak van egy úgynevezett GPS navigációs rendszere is, amelyet Barbie maga is ismer.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=UU2WJYbtSvs

A visszahívási akció 44 000 Barbie Dream Campert érint.